La Biennal Roja arriba a l'IVAM

L'exposició inclou obres que alguns dels més coneguts artistes espanyols van exposar a Venècia l'any següent a la mort de Franco.

VÍDEO | La Biennal Roja arriba a l\'IVAM

"Espanya, avantguarda artística i realitat social" és el títol de l'exposició que es podrà visitar a l'IVAM fins al 13 de gener. Està formada per les obres d'art que s'exposaren a la Biennal de Venècia l'any 1976.

Encara que el dictador havia mort i el règim franquista agonitzava, el pavelló espanyol va romandre tancat, però la Biennal va exposar l'obra d'alguns dels artistes espanyols més avantguardistes i crítics, perquè intentaren donar una imatge fidel dels 40 anys d'obscuritat cultural que s'havien viscut a Espanya. 

Una comissió independent d'artistes i crítics antifranquistes, denominada "dels 10", va fer la selecció de les obres amb la intenció de corregir la falsa idea de modernitat que el règim havia donat de l'art espanyol d'avantguarda i evidenciar com aquest avantguardisme havia sigut modelat pel procés d'una lluita ideològica.

Obres de Picasso, Joan Miró, Julio González, Josep Renau, Eusebi Sempere, Antoni Tàpies, Antoni Saura, l'Equip Crònica, Monjalés, Jordi Teixidor, Eduardo Arroyo i Alberto Corazón, així como textos i documentació de l'època van formar part d'aquell esdeveniment i es recuperen ara a l'IVAM.

També et pot interessar

stats