La Biblioteca Nacional atresora el 87% dels dominis .es en internet

L'Arxiu del web espanyol ja inclou continguts sobre el coronavirus i les eleccions de Catalunya i Madrid 

Imatge d'arxiu de la Biblioteca Nacional d'Espanya
Imatge d'arxiu de la Biblioteca Nacional d'Espanya / Shutterstock

Preservar el patrimoni documental en internet és una de les funcions que la Biblioteca Nacional d'Espanya ha desenvolupat durant sis anys. Aquesta tasca li ha portat a conservar enguany vora dos milions dels dominis web del nostre país, que freguen els 68 TB d'informació i que s'inclouen en el 87% total dels dominis .es.

Els continguts es guarden amb NetarchiveSuite, un programari de recol·lecció automàtic que rastreja el web i conserva els continguts en descarregar la informació que troba.

Aquests continguts, que s'emmagatzemen en format WARC (Web Arxive), permeten consultar els llocs web, però s'estableix un límit de grandària de descàrrega perquè no se sature el sistema de recol·lecció.

Des de 2009 que es va crear l'Arxiu de la Web Espanyola, la informació es complementa amb més de 40.000 llocs web amb importància històrica, social i cultural, com .com o .net.

Temes d'actualitat com la política nacional, el canvi climàtic, el feminisme o els videojocs són fonamentals en l'Arxiu del Web Espanyol, que ara a més inclou continguts sobre el coronavirus, les eleccions de Catalunya i Madrid, i festes d'importància social i reivindicativa que fan possible l'estudi de la societat espanyola.

També et pot interessar