La biblioteca digital BIVALDI supera el milió de pàgines consultades en 2019

L’obra més consultada és la traducció que va fer Vicent Blasco Ibáñez d’'El libro de las mil noches y una noche'.

Aquesta traducció va ser editada per Prometeo en l'any 1899
Aquesta traducció va ser editada per Prometeo en l'any 1899 / GVA

La biblioteca digital BIVALDI ha superat el milió de visites durant 2019, exactament han sigut 1.099.763 les pàgines que han sigut consultades pels 120.000 usuaris que han accedit al portal.

BIVALDI és la biblioteca digital de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, amb un repositori de 8.380 obres que en conjunt sumen prop de 900.000 imatges. El personal tècnic bibliotecari s’encarrega de reunir, organitzar i difondre les col·leccions, i dinamitza els continguts per a acostar-los als usuaris a través del portal i les xarxes socials. D'aquesta manera impulsa l’interés pel patrimoni bibliogràfic valencià a escala mundial a través dels acords que té amb Hispana, Europeana i la World Digital Library.

Blasco Ibáñez , Cavanilles i Isabel de Villena, entre els més consultats

Respecte de les obres més consultades en 2019 es mantenen alguns ‘clàssics de la BIVALDI’, com la traducció que va fer Vicent Blasco Ibáñez d’El libro de las mil noches y una noches editada per Prometeo en 1899; les Observaciones sobre la historia natural, geografia, agricultura, poblacion y frutos del Reyno de Valencia (1797), d’Antoni Josep Cavanilles; l’Examen maritimo theorico práctico, o tratado de mechanica aplicado a la construccion, conocimiento y manejo de los navios y demas embarcaciones, de Jordi Joan i Santacilia; i el Vita Christi, vida e mort del nostre Redemptor Jesus (1497), d’Isabel de Villena.

Un altre grup d’obres que se situen entre les deu més consultades versen sobre història valenciana: Décadas de la historia de la insigne y coronada ciudad y Reino de Valencia (1878-1880), de Gaspar Escolano; i la Historia de la ciudad y Reino de Valencia (1845-1847) de Vicent Boix, que juntament amb els portals digitals dedicats a Lluís Vives i a Gregori Mayans desperten un gran interés.

De manera singular, enguany La Biblia vulgata latina (1793)/ traducida en español y anotada por el padre Phelipe Scio de San Miguel de las Escuelas Pías; tomo VI del Antiguo Testamento, i la Rondalla de Rondalles a imitació del cuento de cuentos de Don Francisco de Quevedo (1768), de Lluís de Galiana i Cervera, han pujat al rànquing de les obres més consultades de la BIVALDI.

Finalment, l’interés per l’univers de Blasco Ibáñez continua captivant el món, i a més de l’obra més visitada de tota la biblioteca digital, n’hi ha dues més que se situen en els llocs nové i desé del rànquing d’obres més consultades: la novel·la La araña negra / novela escrita por Vicente Blasco Ibáñez; ilustración del distinguido artista Eusebio Planas. Barcelona: Seix, 1892-1893, i l’històric diari El Pueblo: diario republicano de la mañana (1894-1939), fundat per Vicent Blasco Ibáñez.

També et pot interessar

stats