Beyoncé i Taylor Swift fan història en els Grammy

Beyoncé s'ha convertit en l'artista amb més premis i Swift n'ha guanyat el tercer al millor àlbum, com Sinatra o Stevie Wonder.

Les triomfadores de la nit, Beyoncé i Taylor Swift
Les triomfadores de la nit, Beyoncé i Taylor Swift / Kevin Winter (Efe)

Beyoncé i Taylor Swift han engrandit el seu impacte en la música popular i han fet història en els Grammy, el màxim reconeixement de la indústria musical estatunidenca. 

La primera ha guanyat quatre gramòfons daurats –millor cançó de rap, millor actuació de rap, millor actuació de R&B i millor vídeo musical– que l'han convertida en l'artista amb més guardons al llarg de la seua carrera, 28. 

I Swift ha guanyat el tercer Grammy a l'àlbum de l'any per Folklore, una fita que només havien aconseguit fins ara autors de l'altura de Frank Sinatra, Stevie Wonder, i Paul Simon (incloent-hi la seua etapa en Simon & Garfunkel). 

Els premis arriben, però, en un moment diferent en la trajectòria de les dues artistes. Mentre Beyoncé no llança un àlbum des de 2016, Swift n'ha publicat dos en l'últim any. L'aclamat Folklore, una producció en secret durant la pandèmia, i Evermore, una continuació plena de col·laboracions. 

La fita de Beyoncé i Swift quedarà per al record d'una edició dels Grammy marcada per la pandèmia, en un dels anys més difícils per a la indústria musical. Els productors han organitzat una gala senzilla i sense públic en la qual els artistes alternaven les actuacions en un escenari circular al Centre de Convencions de Los Angeles. L'espectacle s'ha convertit en un concert de quatre hores amb les superestreles del moment, com Bad Bunny, Taylor Swift, Cardi B, Dua Lipa, Harry Styles, Billie Eilish, Post Malone, John Mayer, BTS, Megan Thee Stallion, Bruno Mars i HAIM. 

Thee Stallion, millor nova artista

Pel que fa als premis, els Grammy han coronat Thee Stallion com a millor nova artista. El mateix premi el va guanyar Billie Eilish l'any passat, que en la present edició s'ha emportat el gramòfon daurat a la gravació de l'any per “Everything I Wanted".

La cançó de l'any ha sigut per a "I Can't Breathe" de H.E.R., un tema reivindicatiu que fa referència a les paraules que George Floyd va pronunciar abans de morir asfixiat per un policia i que va activar una onada de protestes racials als Estats Units durant l'estiu de 2020.

En l'àmbit alternatiu, Fiona Apple va destacar amb dos Grammys a millor actuació rock i millor disc alternatiu per Fetch The Bolt Cutters.

I en el cas dels llatins, Bad Bunny ha aconseguit el seu primer Grammy amb YHLQMDLG, el millor disc llatí de pop. Natalia Lafourcade ha guanyat el premi al millor àlbum de música regional mexicana, per Un canto por México; i Fito Páez ha aconseguit el premi al millor àlbum de rock llatí o alternatiu per La conquista del Espacio.

També et pot interessar

stats