Betxí troba una necròpoli musulmana on preveu trobar més de 45 cossos

El descobriment s'ha fet en una parcel·la particular pròxima a un altre cementeri musulmà que també es va trobar

Necròpoli musulmana descoberta a Betxí
Necròpoli musulmana descoberta a Betxí / Ajuntament de Betxí

Betxí ha descobert una nova necròpoli musulmana pròxima al conegut com a antic Portal de València. L'alcaldessa de Betxí, Carla Nebot, ha visitat els treballs arqueològics on "esperen trobar més de 45 cossos, que tindrien relació amb les troballes de les necròpolis musulmanes que es van trobar el 2017". El descobriment s'ha fet en una parcel·la particular, que està afectada pels terrenys que el 2017 la Generalitat va decretar comptar amb una autorització de sondatges arqueològics abans d'iniciar qualsevol construcció a causa de la necròpoli musulmana que es va trobar en el seu moment, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

En eixe context, en els treballs fets "ja s'han trobat 35 cossos, però la previsió és que se superen els 45", ha apuntat Nebot. Si bé encara no es pot assegurar la relació d'esta necròpoli amb les trobades el 2017, la situació i proximitat amb el Portal de València les podria connectar.

La necròpoli és prèvia a la conquista cristiana. "Els estudis antropològics donaran informació dels avantpassats i de la societat que existia en aquell moment, i esperem tindre-la tota per a saber més de la nostra història", ha explicat la primera edil. Els treballs es fan en una parcel·la de 140 metres quadrats, en els quals el propietari del solar és l'encarregat de realitzar l'excavació.

El 2017 es van realitzar dos excavacions a la mateixa zona. En la primera, amb una dimensió de 120 metres quadrats, es van traure a la llum més de 30 cadàvers que es van traslladar al Museu de Belles Arts de Castelló. En la segona, amb una dimensió més gran, de 350 metres quadrats, es van descobrir fins a 75 cossos més, i part d'una muralla antiga.

També et pot interessar

stats