Berto Romero, Isabel Coixet o Marc Gasol: ningú es resisteix que l'entreviste el valencià darrere d''El sentido de la birra'

Ricardo Moya explica en 'Les notícies del matí' com va nàixer l'exitós podcast d'entrevistes amb què triomfa en Internet.

Escolta l'entrevista amb Ricardo Moya en 'Les notícies del matí'

Carlos Bardem, Inés Hernand, Marc Gasol, Berto Romero, Isabel Coixet, Buenafuente, Bob Pop, Gonzo, Panxo de Zoo... A qui no li agradaria fer-se unes cerveses i compartir conversa amb ells? Ricardo Moya pot presumir d'haver-ho fet gràcies a El sentido de la birra, el podcast amb què triomfa en Internet.

"Estic molt content d'estar ací", ens ha confessat durant la seua visita a Les notícies del matí. " En aquest edifici vaig estar una vegada fa 20 anys amb una excursió de l'escola. Soc de Burjassot tot i que estic la meitat de la vida a Barcelona".

Professionalment, Ricardo es defineix com a músic, tot que també ha treballat com a cuiner i presentador de xous de monòlegs. Seguia podcasts nord-americans que combinaven la comèdia i l'entrevista, i un bon dia va decidir fer ací el pas. "Vaig agafar uns col·legues de l'escola de cine on vaig estudiar i vaig dir: 'Agafem unes càmeres i gravem amb còmics a veure'. I la idea era: si funciona, ja busquem algú que ho faça", ens deia entre rialles. I eixa persona, era ell.

"En les meues entrevistes vull que la persona estiga còmoda per a tindre una conversa genuïna"

"Professionalitzar alguna cosa et fa veure les errades i millorar. En millorar, canvia tot". En el seu cas, el punt d'inflexió va ser la pandèmia, ja que "ens va obligar a fer el doble de programes perquè era l'única forma que tenia de guanyar diners. Abans només tocava en bars, feia paelles i classes de cuina per a xiquets".

Entrevistes sense límit de temps

I el seu treball va donar els seus fruits. Amb les seues entrevistes, Ricardo busca que la persona "estiga còmoda per a tindre una conversa genuïna". És per això que a les entrevistes no els vol "posar un límit de temps" i duren fins que de forma natural s'esgota la conversa. "L'entrevista més llarga que hem fet, i va ser a propòsit, va ser amb Carlos Areces, que va durar 3 hores i 12 minuts", ens ha dit.

Cada persona que ha vingut ens ha fet de trampolí per a una altra i això ho hem agraïm molt. Pensem que és perquè han estat a gust i per això ens recomanen

"M'agradaria entrevistar a Baltasar Garzón"

Cada setmana ofereix dos capítols i per la barra del seu bar virtual ja han passat prop de 250 entrevistats. "Cada persona que ha vingut ens ha fet de trampolí per a una altra persona i això ho agraïm molt. Pensem també que és perquè la gent es sent a gust i ens recomanen perquè s'ho han passat bé", ens conta amb satisfacció el youtuber.

"Tinc moltes ganes que vinga el jutge Baltasar Garzón. M'agradaria molt una xarrada amb aquest home. Veus tots els temes en què ha estat involucrat i em fa molt de respecte". En aquest sentit, ens ha comentat, la documentació esdevé una tasca fonamental en les seues entrevistes. "És una mica d'obsessió. Només estic nerviós si no sé de què parlaré. Llavors, intente documentar-me a sac", ens ha contat.

En la ràdio, com en la televisió, el temps sí que està limitat, però així i tot hem aconseguit entrevistar l'entrevistador i gaudir de la seua música. L'autor d'El sentido de la birra ha vingut acompanyat de la seua guitarra i ens ha interpretat un parell de cançons amb lletres on no ha falta la seua simpatia i sentit de l'humor.

07.02.2022 | Ricardo Moya ha visitat l'estudi de 'Les notícies del matí'
07.02.2022 | Ricardo Moya ha visitat l'estudi de 'Les notícies del matí'

També et pot interessar

stats