La Berlinale homenatja Carlos Saura amb la projecció de ‘Deprisa, deprisa’

La pel·lícula, guanyadora de l'Os d'Or el 1981, era un retrat documental de la marginalitat juvenil dels anys huitanta

Fragment de la pel·lícula 'Deprisa, deprisa', de Carlos Saura

El festival de cine de Berlín ha homenatjat enguany el director Carlos Saura, que va morir fa just un any. Anit es va projectar la pel·lícula Deprisa, deprisa restaurada. El film, guanyador de l'Os d'Or en la Berlinale del 1981, és un exponent del pas del realitzador al cine documental. 

Classificada com a cine quinqui, Deprisa, deprisa era un retrat documental de la marginalitat juvenil dels anys huitanta. Rodada amb actors no professionals, víctimes de l'heroïna i la delinqüència, fou el pas del cineasta al realisme social. Màxim guardó en la Berlinale, el colp d'estat del 23-F li va impedir arreplegar-lo. 

Un Os d'Or que anit, amb preestrena mundial, es va projectar en una versió restaurada. A partir del negatiu de 35 mil·límetres, s'ha remasteritzat i, per primera volta, una cinta espanyola es programa en la secció de Clàssics del festival de Berlín. Els set fills del realitzador aragonés mort fa un any, han anunciat que crearan una fundació amb tot l'arxiu del seu pare. 

I mentrestant, el certamen enfila la 74 edició sense cap llargmetratge espanyol a concurs. Fora de la secció oficial, presenta una òpera prima la canària Macu Machín amb La hojarasca i Anna Cornudella amb el treball de cine fantàstic The Human Hibernation.

L'actriu valenciana Susi Sánchez ha participat en la producció peruana Reinas. Es tracta d’intervencions cinematogràfiques que parlen d'una mínima presència de cine espanyol en la Berlinale. 

També et pot interessar

stats