Benlloc ja vibra amb el Feslloc

Oques Grasses, Xavi Sarrià, El Diluvi, Els Jóvens, Tremenda Jauría i Dakidarría són alguns dels caps de cartell de la 13a edició.

VÍDEO | Benlloc ja vibra amb el Feslloc

La 13a edició de Feslloc, el festival de la música en valencià, ja està en marxa. Per davant, tres dies de concerts i activitats amb prop de 13.000 persones a la localitat de Benlloc (Plana Alta). L'organització calcula un impacte econòmic de vora 300.000 euros.

Enguany el seu pas avant és un manifest titulat “País Valencià: terra, llengua i feminisme”, perquè és un festival “rural, ecologista i valencià”, perquè reivindica el valencià com a llengua d'expressió artística, cultural i de convivència, i perquè vol ser un espai “feminista, lliure d'agressions LGTBIQA, antiracista i antiislamòfoba”.

Oques Grasses, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, El Diluvi són alguns dels caps de cartell de l'edició d'enguany del festival Feslloc, que se celebra al llarg de tres jornades fins dissabte. El festival, com sempre, és un aparador de la millor música feta en valencià, però porta també artistes convidats, com Tremenda Jauría i Dakidarría, o músics valencians que canten en altres llengües.

Els Catarres, Pupil·les, La Fúmiga, Ebri Knight, Botifarra i Ahmed Touzani, Mireia Vives i Borja Penalba, Jazzwoman i Balkan Paradise Orchestra, són alguns dels artistes que completen el cartell en què destaca una alta presència de dones a l'escenari, de fet la més alta de cap edició anterior del festival amb quinze grups liderats per dones o amb dones artistes.

Activitats complementàries

El Feslloc, que va nàixer l'any 2007, està organitzat per l'Associació Feslloc, de la qual formen part l'Ajuntament de Benlloc i l'entitat cívica Escola Valenciana. A més dels concerts, el festival programa un seguit d'activitats lúdiques, esportives, divulgatives i formatives. Enguany hi ha un debat sobre migrants menors no acompanyats amb la presència de l'ONG Open Arms, una xarrada sobre l’extrema dreta, una sobre noves ruralitats, una altra sobre trenta anys de música en la nostra llengua i un taller d'autodefensa feminista no mixt.

Zona d'acampada i piscina

El festival compta amb una zona d'acampada habilitada durant quatre dies, d'accés gratuït per al públic del Feslloc. Benlloc també posa a disposició dels assistents la piscina municipal.

El Feslloc, per consegüent, no és tan sols un festival musical, és també un punt de trobada de joves que arriben, sobretot, d'arreu de les comarques valencianes per a conviure i compartir emocions i vivències des del respecte, el civisme i l'estima a les músiques en valencià i la llengua. Un espai de reivindicació, lluita i cultura, alhora que es gaudeix de la música i de l'estiu.

També et pot interessar

stats