Benidorm celebra el 60 aniversari del Festival de la Cançó amb una exposició

La mostra exposa els 39 cartells de totes les edicions i els discos premiats, i una app permetrà escoltar les cançons del certamen.

El Museu Boca del Calvari inaugura aquest dijous una exposició sobre l'històric Festival de la Cançó
El Museu Boca del Calvari inaugura aquest dijous una exposició sobre l'històric Festival de la Cançó / Ajuntament de Benidorm

El Museu Boca del Calvari de Benidorm inaugura aquest dijous una gran exposició sobre l'històric Festival de la Cançó de Benidorm, que compleix aquest mes 60 anys des que es va celebrar la primera edició el 1959.

L'exposició mostrarà els 39 cartells de totes les edicions celebrades del festival, discos de les cançons premiades i una rèplica de la Sireneta original que s'entregava com a guardó als guanyadors.

El comissari de la mostra és el periodista i investigador Juan Díaz Ortuño, que ha qualificat "d'apassionant" el treball de recerca realitzat en els últims mesos. També ha destacat la "gran implicació" del poble de Benidorm per a "fer realitat el festival" i ha recordat que en la primera edició es van presentar més de 1.300 cançons a concurs.

Raphael i Julio Iglesias van triomfar a Benidorm

Sobre la mostra, el seu comissari ha subratllat que no es tracta "d'enyorança" del festival, sinó de "reconéixer a totes les persones que van treballar perquè fora una realitat" un certamen que es va fer internacional el 1964. Pel festival van passar grans compositors i artistes de música melòdica i lleugera com, per exemple, Raphael, que va guanyar el 1962, o Julio Iglesias, que es va endur la Sireneta el 1968.

60 anys de la primera cançó guanyadora

Aquest dijous es compleixen 60 anys de la primera cançó guanyadora del Festival de la Cançó de Benidorm. En aquella primera edició es va imposar la cançó 'Un telegrama', interpretada per Monna Bell i composta pels germans García Segura.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc a les 21 hores del dijous al Museu Boca del Calvari, on estarà fins al 20 d'octubre. També s'habilitarà una app que permetrà escoltar les cançons del certamen.

També et pot interessar