Benicarló estrena una rèplica de l’ermita d'El Rocío per a peregrinar-hi anualment

Construïda pel veïnat andalús amb les seues mans durant tres dècades, és una còpia de l’original, situada a Almonte (Huelva)

Benicarló estrena una rèplica de l’ermita d'El Rocío per a peregrinar-hi anualment / À Punt NTC

El veïnat andalús de Benicarló fa anys que celebra el seu particular camí d'El Rocío, però enguany serà molt especial perquè per fi està acabada la rèplica de l’ermita de la Mare de Déu del Rocío. L'han estat construint durant les tres últimes dècades pràcticament només amb les seues mans i recursos.

Rèplica de l'ermita de la Mare de Déu d'El Rocío construïda a Benicarló
Rèplica de l'ermita de la Mare de Déu d'El Rocío construïda a Benicarló / À Punt NTC

Els i les migrants andaluses que arribaren a la Comunitat Valenciana fa més de trenta anys volien tindre alguna cosa que els recordara sa casa, han explicat a À Punt NTC, i el que va començar com una broma ha acabat fent-se realitat. 

Finançada amb rifes i loteries i construïda en gran part amb les mans dels devots que hi treballaven els caps de setmana, tres dècades després la rèplica exacta de l’ermita original d’Almonte (Huelva) ja està acabada i enguany s’estrenarà oficialment.

Imatges del camí d'El Rocío que organitza el veïnat andalús de Benicarló
Imatges del camí d'El Rocío que organitza el veïnat andalús de Benicarló / À Punt NTC

Però no serà el primer pelegrinatge. Durant aquests trenta anys que han tardat a construir-la no han deixat mai de celebrar un Rocío copiat al detall d'aquell que es fa a Andalusia, amb vestits de volants, carretes i, fins i tot, botant la tanca qui pot fer-ho.

De fet, només els faltava l’ermita, i ara que ja la tenen el que els agradaria és que la visitara gent i que “ens ajuntarem ací dos o tres mil persones”, perquè seria “preciós”.

També et pot interessar

stats