Benicalap estrena un documental que arreplega la memòria veïnal del barri

Els autors de "Recordant un barri" són la fotoperiodista Eva Máñez i el director de documentals, Sergi Pitarch.

En "Recordant el barri", coneixem Benicalap a través de les històries, les vivències i els costums del seus habitants

La Universitat Popular de València estrena aquesta vesprada un documental que recull el relat de veïns i veïnes de Benicalap sobre la història del barri. En "Recordant el barri", realitzat per la fotoperiodista Eva Máñez i el guionista i director de documentals, Sergi Pitarch, coneixem Benicalap a través de les històries, les vivències i els costums del seus habitants.

Els protagonistes del documental són majoritàriament estudiants de la Universitat Popular. Cadascuna d'elles ha aportat un objecte simbòlic, una fotografia antiga o un record com ara una entrada de cine antiga o un bitllet de tramvia, i ha explicat a càmera el record que li transmet la peça, i ha fet memòria de persones, fets, costums o espais del barri molts d'ells ja desapareguts.

"Recordant el barri" dóna valor a la memòria popular de les persones, seguint la filosofia de la Universitat Popular de València, d'arrelar-se als barris i promoure la participació social i el coneixement de la història col·lectiva que guarda el veïnat. És, a més, un projecte amb vocació pedagògica que es distribuirà a les escoles i instituts del districte perquè el puguen fer servir per a conéixer les arrels del barri.

El documental forma part d'un projecte més ample que ja s'ha gravat al barri de Benimaclet i que enguany es gravarà a Carpesa i les Cases de Bàrcena amb l'objectiu de documentar la memòria oral dels barris on la Universitat Popular està arrelada.

L'estrena serà aquest dimecres a la Biblioteca Municipal Carmelina Sánchez-Cutillas de Benicalap. També es projectarà amb motiu de la setmana cultural de final de curs al centre UP Benicalap el dimarts 19 de juny, a les 17:00 h i el dijous 21, a les 10:00 h.

També et pot interessar

stats