‘Bendita plorera’, el vídeo en què falleres majors de València expliquen per què es plora sempre en l’Ofrena

Les falleres majors Covadonga Balaguer, Lola Flor, Gloria Martínez i Rocío Pascual conten la seua experiència en aquest acte faller.

Les falleres majors Covadonga Balaguer, Lola Flor, Gloria Martínez i Rocío Pascual conten la seua experiència i l’emoció que es viu en aquest acte faller.

En el vídeo participen quatre falleres majors de València, que analitzen els sentiments que es viuen en l’Ofrena a la Mare de Déu durant les Falles. La peça audiovisual, que porta com a títol Bendita plorera, arreplega les experiències de Covadonga Balaguer, Lola Flor, Gloria Martínez i Rocío Pascual, que representaren la festa de les Falles el 1989, 2000, 2008 i 2012, respectivament. 

Sobre la beneïda plorera les falleres majors de València expliquen les anècdotes durant el seu regnat, el sentiment d’emoció que acompanya l’Ofrena i “per què es plora sempre” quan s’arriba a la plaça de la Mare de Déu. Per a Lola Flor, “són les llàgrimes més boniques que es poden plorar”, un fenomen que anomenen “la llumenà” i que porta algunes falleres a recordar les persones i episodis més significatius de la seua vida en arribar davant el cadafal de la Verge. 

L’Ofrena és un dels actes més multitudinaris en què es pot vore la indumentària regional. L’empresa especialitzada en brodat valencià i proveïdor oficial de les falleres majors de València i les seues corts d’honor, és qui està darrere de Bendita plorera.

També et pot interessar

stats