El bateria de Foo Fighters, Taylor Hawkins, mor a Colòmbia

Han trobat sense vida el músic de la banda de Seattle, de 50 anys, a l'habitació de l'hotel de Bogotà on està allotjada la banda, que té previst actuar a València el 16 de juny

Taylor Hawkins, bateria de Foo Fighters, durant un concert en una imatge d'arxiu
Taylor Hawkins, bateria de Foo Fighters, durant un concert en una imatge d'arxiu / Efe

El bateria de Foo Fighters, Taylor Hawkins, ha mort aquesta nit a Bogotà, Colòmbia, on la banda nord-americana tenia previst actuar en el Festival Estéreo Picnic. A l'artista el van trobar sense vida a l'habitació de l'hotel on està allotjada la banda.

Un portaveu de la Policia Metropolitana de Bogotà ha assegurat que "la causa de la mort s'ha d'establir, però d'acord amb versions d'afins, el succés podria estar associat al consum de substàncies estupefaents".

El 16 de juny del 2022 està previst que Foo Fighters oferisca un concert a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, després que suspenguera per la pandèmia de la covid-19 el que tenia programat l'any passat.

Hawkins, de 50 anys, era una de les figures visibles de la banda al costat de l'ex Nirvana Dave Grohl. En els concerts solia deixar la bateria per a cantar clàssics del rock com Under Pressure, de Queen i David Bowie, o Rock n'roll, de Led Zeppelin.

"La família Foo Fighters està devastada per la tràgica i prematura pèrdua del nostre volgut Taylor Hawkins. El seu esperit musical i el seu riure contagiós viuran amb tots nosaltres per sempre", ha escrit la banda en el seu compte de Twitter.

Hawkins, nascut el 17 de febrer del 1972 en Forth Wort (Texas), va créixer a Laguna Beach (Califòrnia), on va començar a estudiar música al conservatori i, encara que la seua especialitat era la bateria, també tocava el piano i la guitarra. Entre els artistes que van inspirar la seua carrera estaven Stewart Copeland, de The Police, i Roger Taylor, de Queen.

La seua carrera va fer un salt quan la cantant canadenca Alanis Morissette li va oferir el 1995 el lloc de bateria per a la gira del seu aclamat àlbum Jagged Little Pill. Més tard, David Grohl li va oferir unir-se a Foo Fighters.

Després de la cancel·lació del concert d'aquesta setmana al Paraguai, Hawkins va eixir a abraçar una xiqueta que estava tocant la bateria, una imatge que es va fer viral.

Foo Fighters era un dels caps de cartell de l'Estéreo Picnic on la seua actuació estava prevista per a aquest divendres a la nit. Un dels artistes de la banda Black Pumes va ser l'encarregat de comunicar al públic la defunció de Hawkins una hora abans que pujaren a l'escenari.

De seguida que va conéixer la tràgica notícia, l'organització del festival va informar que es cancel·lava la presentació de la banda de Seattle.

La seua mort ha commocionat lògicament l'escena roquera i són nombrosos els músics i seguidors que han mostrat el seu pesar.

També et pot interessar

stats