Batalles d’improvisació teatral: així és el torneig de dramatúrgia de l’Institut Valencià de Cultura

Huit participants competeixen per parelles amb textos de 30 minuts per a guanyar-se el vot del públic

Sisé Torteig de Dramatúrgia Valenciana de l'Institut Valencià de Cultura / À Punt NTC

Alacant acull aquesta setmana el VI Torneig de Dramatúrgia Valenciana que organitza l'Institut Valencià de Cultura. Huit autors i autores competeixen per parelles en un ring de boxa amb textos de trenta minuts, en què l’objectiu és guanyar-se el vot del públic. Una manera divertida de promocionar la dramatúrgia valenciana que imita l’estil de les clàssiques batalles de galls del món del rap, però en teatre. 

L’humorista i actor Xavi Castillo, que fa de presentador de la cerimònia, ha explicat que la temàtica és lliure, però s’ha d’incloure aquesta frase: “Podríem estar hores mirant les bigues que sostenen la teulada de la vostra casa i no veuríem res”. El repte és clarament complicat per als participants, que no es coneixen de res i ho aposten tot a un únic assalt.

Gabi Ochoa, organitzador d’aquest esdeveniment, ha explicat que el públic vota al moment quin text li agrada més, “com ja es feia a l’antiga Roma, amb el públic amb el polze amunt o avall”, ha explicat.

Aquest dimarts s'han enfrontat Claudia Serra, la Tintorera de la Marjal, i Antonio Cremades, el Tirilla del Valle de las Uvas. Aquesta jornada ha sigut la primera eliminatòria dels quarts de final. Hi haurà més sessions a Castelló i València fins al combat final, el 18 de juny, que tindrà lloc al teatre Rialto de València.

També et pot interessar

stats