La basílica de Santa Maria vibra amb els assajos generals del Misteri d’Elx

El primer assaig ha estat ple de simbolisme per recuperar la normalitat després de la pandèmia

La basílica de Santa Maria vibra amb els assajos generals del Misteri d’Elx / À Punt NTC

La basílica de Santa Maria comença a vibrar amb els assajos generals del Misteri d’Elx. El primer l'han fet aquest dijous a la nit i ha estat ple de simbolisme per recuperar la normalitat després de la pandèmia. 

El lament de Maria per la mort del Fill inicia la representació del Misteri. Recorre els carrers de Jerusalem i ja a sa casa expressa el desig de reunir-se amb ell. Una petició escoltada pel cel, que enviarà l'àngel anunciador, a qui Maria farà una altra súplica: reunir els deixebles del seu fill abans de morir.

La trobada de tres apòstols dona pas al ternari, una de les peces musicals més complexes i preades de la Festa. Morta Maria, els apòstols organitzen el soterrament a la vall de Josafat, quan un grup de jueus irromp a l'escenari per a furtar el cos i evitar així l'Assumpció. 

L'orgue anuncia l'arribada de l'araceli, que s'emporta l'ànima de Maria, i ací els àngels interpreten el cant més universal del Misteri d’Elx. L'ascens al cel i la coronació de la Mare de Déu posen punt final a aquesta joia cultural cantada en valencià i patrimoni oral de la humanitat que el poble d'Elx manté viva des de fa cinc segles.

Per a aquelles persones que no puguen assistir a la representació del Misteri, podran gaudir de la Vespra i la Festa, respectivament aquest diumenge i aquest dilluns, en directe per la televisió i el web d’À Punt.

També et pot interessar

stats