La banda jove de La Primitiva Setabense de Xàtiva fa sonar la música valenciana a Disneyland París

Han tocat algunes peces icòniques davant dels visitants del parc per a celebrar el seu cinquanta aniversari

La banda jove de la societat musical La Primitiva Setabense de Xàtiva / À Punt NTC

La banda jove de la Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva ha celebrat aquest divendres el seu cinquanta aniversari en gran amb un passacarrer per Disneyland París. Uns quaranta músics i músiques que pertanyen a aquesta agrupació musical de Xàtiva (Costera) han desfilat pels carrers del parc temàtic sota la direcció de David Domènech, interpretant un repertori conformat per peces icòniques de la música de banda valenciana.

Durant les últimes setmanes, la banda ha preparat a consciència aquestes peces: el pasdoble València, de José Padilla; Xiquet, d'Azael Tormo Muñoz, i Educandos de Benejúzar, de J. Aparicio Prieto. Totes han sonat pels carrers de Disneyland París, davant de nombrosos visitants que disfrutaven del parc.

Acompanyant els joves músics i músiques, han anat familiars i professorat de l’Escola de Música, fins a completar una expedició d’un centenar de persones.

Però desfilar a Disneyland no és tan senzill, ni una cosa que qualsevol banda puga fer. Primer s’ha d’enviar una sol·licitud als responsables del parc, i després cal un vídeo desfilant i tocant perquè la banda acredite la perícia en el noble art del passacarrer, segons ha indicat a À Punt Mireia de la Fuente Galindo, una de les integrants.

Aquesta mateixa jove ha explicat a París que tots i totes estan molt feliços d’haver-ho fet i que aquesta està sent una “experiència única i inoblidable” que els quedarà per sempre al cor.

També et pot interessar

stats