Baeza&Rufete estrena la primera estrela Michelin

El restaurant alacantí ha aconseguit la prestigiosa distinció gastronòmica aquest dilluns.

VÍDEO | Baeza&Rufete estrena la primera estrela Michelin

El restaurant Baeza&Rufete és, des d’ahir, una mica més brillant. L’espai alacantí ha aconseguit la primera estrela Michelin en una cerimònia celebrada aquest dilluns a Madrid. Joaquín Baeza, xef i propietari de l’espai, encara no s’ho creu: en dues hores ha tancat reserves per al seu xicotet local, de només 6 taules, per a tot el mes de desembre.

“És un pas que hem fet, un reconeixement que ens ha arribat. Aquesta estrela està al servici de tota la comunitat”, ha expressat Joaquín Baeza a À Punt NTC. El seu restaurant, de fet, també ha cuinat per a col·lectius vulnerables.

Baeza va començar la seua carrera als 6 anys, moment en què va demanar una cuina als Reis. Ara, als 43, s’estrena en la prestigiosa Guia Michelin, que reconeix amb una estrela els llocs recomanables de visitar i que disposen d'un segell propi. En aquest sentit, Baeza&Rufete s’alimenta dels foguers tradicionals alacantins, però reinventats.

El xef del restaurant també ha volgut matisar que l’estrela no només és per a ell, sinó també per al cuiner del Baeza&Rufete, Gonzalo Vigueras, i la sommelier Esther Castillo. I, per descomptat, per als seus clients. “Sense ells no seria possible”, ha conclòs Esther Castillo.

També et pot interessar

stats