Atacades dos falles intantils que tracten la diversitat i igualtat sexuals

Dos monuments fallers infantils de temàtica relacionada amb la diversitat sexual atacades a València.

Dos monuments fallers infantils de temàtica relacionada amb la diversitat i la igualtat sexuals han sigut atacats en les darreres hores a la ciutat de València. Els dos atacs els han fet als monuments infantils de les comissions Carrer de Dalt-Sant Tomàs i República Argentina-Doctor Pallarés Iranzo (L´Amistat).

Diverses persones sense identificar van destrossar dijous de matinada una escena de la falla infantil de l´Amistat, en la qual apareixia un xic que en besava un altre. El segon dels incidents, pel que ha informat el regidor de Cultura Festiva de l´Ajuntament de València, Pere Fuset, ha ocorregut aquesta matinada al barri del Carme. El monument afectat, que porta per lema Diferents, està compost per una dotzena de figures que representen infants que pateixen problemes de rebuig del seu entorn, entre els quals hi ha l´homofòbia i la transfòbia, a més d´altres com el racisme. Han destrossat tres de les figures, d´uns 70 centrímetres d´alçària, que estaven fixades a la base.

El col·lectiu Lambda, de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, havia atorgat a la falla infantil Carrer de Dalt-Sant Tomàs el Premi Arc Iris al monument que visibilitza la diversitat sexual, familiar i de gènere d´una manera respectuosa i que contraresta l´homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L´artista faller de la comissió Carrer de Dalt-Sant Tomàs, Víctor Valero, ja treballa en la reparació del monument abans del lliurament del guardó. 

També et pot interessar

stats