Avetid lliura el Premi d’Honor a Emilio Gutiérrez Caba

La cerimònia d’entrega dels XXV premis als i les professionals del sector ha tingut lloc al Teatre Flumen de la ciutat de València

Emilio Gutiérrez Caba
Emilio Gutiérrez Caba / Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià

L' Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (Avetid) ha celebrat aquest dilluns el lliurament de premis anual al Teatre Flumen de València, uns premis que van nàixer fa 25 anys amb l'objectiu de reconéixer la dedicació de persones i entitats en el món de les arts escèniques, transmetent un missatge optimista, destacant i premiant l'esforç de qui treballa per a mantindre l'escena valenciana viva amb dignitat i il·lusió.

L’acte ha estat dirigit per Julio Martí Zahonero, i l'han presentat Victoria Mínguez, Lucía Aibar i Ramón Ródenas. S'hi han lliurat les tradicionals estatuetes dels Premis Avetid, confeccionades per l'artista Jesús Martín, Chule, i s’ha pogut gaudir de les intervencions en directe de Melomans, Alberto Jiménez de Déu, Ezequiel Navarro i Emili Chaqués.

En aquesta edició s’han premiat models de gestió i valentia, com el de la Fira de Teatre de Castella i Lleó de Ciudad Rodrigo, que amb la seua tasca exemplar ha demostrat respecte, rigorositat i objectivitat en la selecció de la programació, comptant sempre amb una mirada cap a les arts escèniques valencianes. Així com altres projectes que a través de la integració de la dansa en la societat, acosten l'experimentació contemporània al públic des de diferents àmbits, com el Festival Circuit Bucles, que serveix com a plataforma d'impuls de propostes en espais no convencionals, fomentant així la creació de nous públics.

Avetid també ha volgut reconéixer la dedicació de persones com Valentí Piñot, per la valuosa aportació professional al món de les arts escèniques durant dècades de treball, i Edicions Bromera, per la contribució indispensable a la cultura i la llengua valenciana difonent i promocionant el teatre valencià contemporani.

Així mateix, han mirat cap a les arts de carrer reconeixent el compromís de l'Associació Nacional d'Arts de Carrer Patea, per la lluita incansable per tal de donar visibilitat i articular un discurs encaminat a satisfer els objectius màxims de les arts de carrer en tots els vessants. La revista FiestaCultura és un altre exemple de contribució a les arts de carrer, que aconsegueix ser un motor de difusió i promoció, i ofereix continguts que s'han convertit en essencials per a donar a conéixer al gran públic l'abundant creació artística de carrer.

Coincidint amb els 25 anys, l'associació ha volgut reconéixer amb l'Avetid d'Or la trajectòria professional i sobretot la resistència de la veterana companyia Maracaibo Teatre d'Elx, que ha sabut crear un estil personal fusionant la dansa i el teatre posant en valor el gran potencial escènic de la Comunitat Valenciana. I també s’ha posat en valor la contribució del Gran Teatre d’Alzira en els 100 anys, tot un segle aportant riquesa cultural a la societat valenciana.

El Premi Estimat enguany ha sigut per a José Luis Pérez Pont, pel compromís i suport a la cultura, així com per l'estreta vinculació amb les arts escèniques valencianes. I el Premi d'Honor 2021 li l'han entregat a Emilio Gutiérrez Caba, en reconeixement a la llarga i brillant trajectòria professional, plena de reptes i grans èxits.

També et pot interessar