'Asamblea', d’Àlex Montoya, guanya la Tessel·la d’Or al Festival d’Alacant

El jurat ha concedit la Tessel·la de Plata al millor director a Xavi Sala, per la pel·lícula 'El ombligo de Guie’dani'.

\'Asamblea\', d’Àlex Montoya, guanya la Tessel·la d’Or al Festival d’Alacant
'Asamblea', d’Àlex Montoya, guanya la Tessel·la d’Or al Festival d’Alacant

La pel·lícula Asamblea, l’òpera prima d’Àlex Montoya, ha aconseguit la Tessel·la d’Or en la XVI edició del Festival de Cine d’Alacant , un premi amb una dotació en metàl·lic de 3.000 euros.

El llargmetratge narra l’última assemblea abans de l’estiu, en la qual el protagonista vol tirar avant una proposta de text definitiu referent al concert. En definitiva, la pel·lícula qüestiona en clau d’humor el concepte de participació portat a l’extrem.

El jurat ha concedit la Tessel·la de Plata al millor director a Xavi Sala per la pel·lícula El ombligo de Guie’dani. Aquest llargmetratge ha rebut també el premi de la crítica Sergio Balseyro.

La Tessel·la de Plata al millor guió ha sigut per a la cinta The Chain, de David Martin Porras; la Tessel·la de Plata al millor actor s’ha concedit a Francesc Garrido per Asamblea i la de millor actriu a Sotero Cruz per El ombligo de Guie’Dani. Aquesta última pel·lícula també ha rebut el premi del públic.

En l’apartat dedicat als curtmetratges, el jurat ha concedit el premi al millor curtmetratge de ficció nacional, dotat amb mil euros i accés als premis Goya, a Uno, de Javier Marco.

D’altra banda, el premi al millor curt del Mediterrani ha sigut per a Vetro, de Matteo Petrelli (Itàlia); el millor curtmetratge internacional (amb 500 euros de premi) per a La viuda, de Noelia María Muíño González (Estats Units); i el millor curt d’animació internacional (dotat també amb 500 euros) ha sigut per a La noria, de Carlos Baena (Espanya).

Per últim, el millor curtmetratge LGTBI és per a Sin cuerpo, de Stefano Cioffi (Itàlia), que rep un premi de 500 euros.

També et pot interessar

stats