Les Arts presenta el nou Patronat

El Patronat aprova els integrants de l’òrgan gestor i la convocatòria del concurs públic per a la plaça de Direcció Artística.

Presentació del nou Patronat del Palau de les Arts
Presentació del nou Patronat del Palau de les Arts

El nou Patronat de la Fundació Palau s'ha reunit per primera vegada aquest dilluns. Al Palau de les Arts s'han aprovat els integrants de l’òrgan gestor del Patronat i la convocatòria d'un concurs públic per a escollir un nou director artístic.

L'òrgan gestor del Patronat està format per 17 membres. Onze són representants institucionals i, per primera vegada, 6 d'ells representen la societat civil valenciana. Tots tenen una característica en comú: l'interés per promoure la cultura i el mecenatge.

Susana Lloret, la nova presidenta del Patronat, és un dels referents valencians de promoció artística a través de la Fundació Per Amor a l’Art, que uneix art, investigació i obra social. Fruit d'aquesta institució cultural, naix el Centre d'Art Bombas Gens, espai expositiu de referència a València. 

Aquesta obertura del Patronat a la societat civil es completa amb l’exgerent del Centre d’Investigació Príncep Felip, Isabel Muñoz; l’exministra de Cultura, Carme Alborch; el copresident de l’Institut Valencià de la Infertilitat (IVI), José Remohí; el responsable de l’empresa Dulcesol, Rafael Juan, i el president de l’entitat Amics de l’Òpera i les Arts de la Comunitat Valenciana, Pablo Font de Mora.

Pel que fa a la representació institucional, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ocupa la presidència d’honor. Els membres que completen el Patronat de la Fundació Palau de les Arts són el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el director general del Sector Públic, Juan Ángel Poyatos; el sotssecretari de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, José Villar; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el membre del Consell Valencià de Cultura, Ramon Roselló. Tant el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport com l’INAEM disposen també de dos llocs reservats en el Patronat.

Nou director artístic

A més, l'organigrama gestor comptarà amb una comissió de mecenatge de Les Arts. Al davant d'aquesta comissió estarà Plácido Domingo. Servirà per a establir les relacions de mecenatge de Les Arts a través de les persones i entitats que mostren el seu compromís amb el Palau de les Arts. 

La Direcció Artística s'escollirà amb un concurs públic. La Comissió d'Avaluació estarà formada per experts musicals i representants de l'àmbit social i institucional. La Comissió de Valoració estarà conformada por 9 membres i avaluarà el projecte artístic, el coneixement del sector i l'experiència en gestió escènica internacional. Aquest càrrec tindrà una durada de 4 anys.

També et pot interessar

stats