Les Arts explica al públic infantil el procés de creació d'una òpera a través d'un conte

Una manera atractiva d'introduir xiquetsi xiquetes en el món de la lírica.

Les Arts explica al públic infantil el procés de creació d'una òpera a través d'un conte

El Palau de les Arts ha trobat en la figura del narrador la millor forma d'acostar al públic infantil el procés de creació d'una òpera. A través d'un conte expliquen com el compositor Gaetano Donizetti va compondre al segle XIX L'elisir d' amore. Una manera atractiva d'introduir xiquetes i xiquets en el món de la lírica.

La trama de Conta'm una òpera transporta als més menuts a l'època de joventut de Gaetano Donizetti, un dels grans noms de l'edat d'or del bel Canto. El jove compositor i el seu llibretista, Felice Romani, estan a punt de finalitzar una de les òperes més apreciades del repertori, L' elisir d'amore.

Dubitatius davant la resposta de l'estricte públic milanés, abans d'acabar-la, compositor i llibretista decideixen explicar la nova creació a un grup de xiquets i xiquetes per a comprovar de primera mà les seues reaccions i impressions.

L'actor valencià Paco Iváñez dona vida a Felice Romani per a narrar de manera dinàmica l'argument d'aquesta obra. El pianista José Jaime Hidalgo, en el paper del mateix Donizetti, interpreta al piano els moments musicals que il·lustren el conte.

Joves artistes encarnen els rols principals d'aquesta òpera bufa: Adina (Vittoriana De Amicis), Nemorino (Jorge Juan Morata), el sergent Belcore (Giovanni Lucca Failla) i el doctor Dulcamara (Sebastià Peris).

A banda de les funcions didàctiques per a les escoles, Les Arts ha programat dues funcions familiars per a dissabte i diumenge perquè grans i menuts puguen gaudir de l'òpera. Les representacions seran a les 12 del migdia.

També et pot interessar