Les Arts estrena la 'Carmen' de John Inger, que posa el focus en la violència de gènere

L’obra de Bizet, que estarà en cartell des d’aquest dijous fins al diumenge 2 de juliol, està reinterpretada per la Companyia Nacional de Dansa

Aquesta versió de 'Carmen' té la música de sempre però ofereix "coses completament diferents" / À Punt NTC

La Carmen de John Inger, que posa el focus en la violència de gènere a través de la mirada d'un xiquet, arriba a Les Arts de la mà de la Companyia Nacional de Dansa. L'escenografia d’aquesta reinterpretació del mite literari operístic de Bizet és clara i neta, feta de formigó i espills. El director musical, Oliver Díaz, explica que la música és la de sempre, “que tothom reconeix”, però que té uns tints, uns colors i uns girs diferents, oferint “coses completament diferents”. 

L'obra defuig de l'estètica costumista, amb un nou espectacle de ballet coreografiat per Johan Inger. La primera figura de l’obra, Kayoko Everhart, diu que ha volgut conservar l’essència original del personatge, però que alhora ha intentat posar-hi alguna cosa de si mateixa, per exemple com reaccionaria ella davant de les circumstàncies que afronta.

Per la seua banda, el ballarí Jon Vallejo, que interpreta el paper de Don José, afirma que s’ha concentrat molt en la part interna del personatge, el seu dolor i la seua frustració, que li semblen la part més important de tot el ballet. 

La Carmen d'Inger s'endinsa en l'univers de la cigarrera sevillana amb el focus posat en la violència de gènere enfocada en el personatge de Don José, “que acaba sent víctima i botxí al mateix temps”, explica Díaz. L'obra perfila el personatge des del principi fins a arribar a un clímax carregat de sàtira en què la música juga amb els sentiments dels personatges fins a convertir-los en marionetes despullant-los i enfrontant-los a les seues pròpies vivències.

També et pot interessar

stats