Les arts escèniques valencianes, amb quatre nominacions als Premis Max

Teatro de La Catrina i Cactus Teatre aspiren a l'espectacle revelació; Jesús Muñoz i Pau Pons, de Pont Flotant, al d'autoria teatral, i Desireé Belmonte, de La Catrina, a la d'autoria revelació

'L'abraçada dels cucs'
'L'abraçada dels cucs' / Cactus Teatre

Les arts escèniques de la Comunitat Valenciana concentren la seua representació en la 26 edició dels Premis Max en les categories de revelació i autoria teatral, segons ha anunciat aquest dimarts la SGAE, que organitza els guardons a través de la Fundació SGAE,

Així, les quatre nominacions aconseguides són L'abraçada del cucs, de Cactus Teatre, i La caja. Donde la realidad pierde sus límites, de Teatro de La Catrina, totes dues en la categoria de millor espectacle revelació.

Jesús Muñoz i Pau Pons, de Pont Flotant, nominats a la millor autoria Teatral per Eclipsi total, i Desirée Belmonte Pérez, per La caja. Donde la realidad pierde sus límites, que lluitarà per alçar la distinció com a millor autoria revelació.

Cal recordar, a més, que el Premi Max de caràcter social ―ja anunciat― ha anat a parar a la Comunitat Valenciana, ja que s'ha reconegut la labor de Pallasospital, l'associació fundada per Sergio Claramunt que actua en hospitals pediàtrics.

En l'àmbit nacional, l'obra El bosque, de Mario Bermúdez Gil, ix com a favorita, amb quatre nominacions, entre elles a millor espectacle de dansa i interpretació femenina.

A més, Altsasu, Crim i càstig, La infamia, La voluntad de creer i Zona inundable aspiren al Premi Max a millor espectacle de teatre, com es recull en el llistat de nominats d'aquests premis, que el lliuraran el 17 d'abril en el Gran Teatro Falla de Cadis. Del total de 529 espectacles, 44 competeixen en l'última fase.

A més, el Premi Max d'Honor homenatja la trajectòria de la companyia Tricicle. També es distingirà per primera vegada el Premi Max aplaudiment del públic, amb el qual un jurat professional reconeixerà un espectacle que destaque per la seua qualitat artística o tècnica i estiga sustentat en la massiva assistència d'espectadors i permanència en cartellera de les últimes cinc temporades.

També et pot interessar

stats