Les Arts esborra Plácido Domingo del nom del Centre de Perfeccionament

El director del Patronat: "De cap manera pot estar lligat a unes conductes absolutament reprotxables".

Plàcido Domingo en l'Escola de Música de Nova York, en una imatge d'arxiu de maig del 2018
Plàcido Domingo en l'Escola de Música de Nova York, en una imatge d'arxiu de maig del 2018 / Shannon Stapleton (Reuters)

El Palau de les Arts ha acordat aquest dijous canviar el nom del Centre del Perfeccionament de la institució, una decisió que han pres després que el tenor Plácido Domingo haja reconegut públicament haver abusat sexualment de diverses dones. El director del Patronat del Palau, Pablo Font de Mora, ha assegurat en declaracions al 20H NTC d'À Punt Mèdia que "de cap manera" pot estar lligat el seu nom a unes conductes que són "absolutament reprotxables".

La comissió executiva, òrgan de gestió i administració del Patronat de Les Arts, s'ha reunit aquest dijous per a estudiar quines mesures prendria arran les informacions de l'artista que s'han publicat aquests dies. Adopten la decisió de modificar el nom de la institució, que fins ara feia referència a Plácido Domingo, per a ser "coherents" amb els "valors que sustenten" la institució, segons han detallat en un comunicat que han emés posteriorment. El director del patronat assegura que no ho havien fet abans per a respectar la presumpció d'innocència del tenor, i que ha sigut només quan ha reconegut els seus actes quan han decidit canviar el nom del centre perquè "demanar perdó l'autoincrimina".

La nova denominació de l'espai formatiu d'excel·lència internacional serà Centre de Perfeccionament Palau de les Arts, que segons ha explicat el Font de Mora, fa referència a una marca que ja és internacional i té entitat pròpia.

La institució assegura que no té cap relació contractual amb Plácido Domingo i que tampoc comptarà amb ell en les tasques que s'exercisquen des del Consell de Mecenatge. De fet, des de la comissió executiva celebrada aquest dijous han decidit que no comptaran amb l'artista per a fer cap concert o òpera.

La reacció del Palau de les Arts respecte del cantant d'òpera no ha sigut la primera, però s'afig a un seguit de decisions en cadena d'aquests dies. Dimecres s'hi va avançar el Ministeri de Cultura, que va cancel·lar els concerts que tenia previstos per als dies 14 i 15 de maig al Teatre de la Zarzuela de Madrid en "solidaritat amb les dones afectades" que havien patit els assetjaments sexuals. El mateix Plácido Domingo va anunciar poc després que cancel·lava les representacions de 'La traviata' al Teatro Real de Madrid.

També et pot interessar

stats