Artesans i artesanes converteixen Manises aquest cap de setmana en capital de la ceràmica

El pròxim 18 de juliol se celebrarà la Cavalcada de la Ceràmica, en la qual membres de la Clavària de les Santes Justa i Rufina desfilaran en carrosses i entregaran obsequis

Torna la Festa de la Ceràmica a Manises
Torna la Festa de la Ceràmica a Manises / Europa Press

Desenes d'artesans i artesanes, tant locals com internacionals, eixiran aquest cap de setmana als carrers de Manises (Horta Sud) per a celebrar la Festa de la Ceràmica, una festa declarada d'interés turístic autonòmic. La ciutat exhibeix durant dos dies davant tots els visitants el procés d'elaboració de l'artesania ceràmica.

En aquesta edició, Manises vol continuar visibilitzant internacionalment el treball dels artesans que mantenen viva la tradició i la història ceràmica. La Festa de la Ceràmica compta amb una part dedicada a la venda de ceràmica artesana i una altra on el públic podrà veure i participar utilitzant diferents tècniques: pintura, raku, tornejat i socarrats, entre altres.

Cavalcada de la Ceràmica

El pròxim dimarts 18 de juliol, veïnat i visitants podran gaudir de la Cavalcada de la Ceràmica. En l’espectacle, que eixirà a les 19 hores des del Molí de la Llum, els membres de la Clavària de les Santes Justa i Rufina desfilaran en carrosses i obsequiaran amb peces de l'artesania local el públic congregat.

Per altra banda, la sala d'exposicions del MUMAF es poden contemplar els treballs fets pels participants de la Festa, duts a terme amb tècniques i estils que van des de reproduccions del segle XVIII fins a ceràmica d'autor. Es pot visitar de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, fins al 31 d'agost.

També et pot interessar

stats