Arranca el XXIII Festival de Jazz als jardins del Palau

Els frenètics ritmes llatins del compositor cubà Pepe Rivero obrin el programa amb el tradicional concert gratuït a l’aire lliure.

El pianista i compositor cubà Pepe Rivero obri aquest dimecres el XXIII Festival de Jazz als jardins del Palau
El pianista i compositor cubà Pepe Rivero obri aquest dimecres el XXIII Festival de Jazz als jardins del Palau / Europa Press

La XXIII edició del Festival de Jazz de València comença aquest dimecres amb el seu tradicional concert gratuït a l’aire lliure, dins del recinte habilitat als jardins del Palau. Enguany serà un espectacle de frenètics ritmes llatins amb el programa Pepe Rivero Yoruba Latin Project. 

Aquest projecte naix de l’obra simfònica Yoruba Suite creada pel pianista i compositor cubà Pepe Rivero, dedicada a les deïtats africanes. És per això que es podran escoltar “les arrels de la música popular de Cuba, on estan molt presents els cants, ritmes i pregàries als Orishas”, segons indiquen des de l’organització.

Aquest dijous, a les 20.15 hores, la Banda Municipal protagonitzarà el segon concert del festival, també gratuït i als jardins del Palau, “amb un original i sorprenent projecte de fusió” de la mà de l’artista Martirio.

Varietat i qualitat, amb una gran representació de gèneres

Aquesta edició està caracteritzada per la “varietat i qualitat”, amb una gran representació de gèneres per a tots els públics com el jazz ortodox de Kenny Barron, crooners com Gregory Porter i altres grans veus com Madeleine Peyroux i Bobby McFerrin.

El jazz valencià

El jazz valencià està representat en diversos projectes. L’Orquestra de València actuarà dins del Festival Serenates al Centre Cultural La Nau amb un concert solidari a favor de Galgos 112, que serà dirigit per Beatriz Fernández amb el trompetista Rubén Simeó i el pianista Óscar Oliver. També amb l’artista Abe Rábade i el seu trio, presentant el projecte Tránsitos.

A la sala Rodrigo actuaran Nes, la nova revelació del jazz mediterrani, Perico Sambeat’s Electric Bath Ensemble, amb un tribut a Don Ellis, i Albert Palau’s Flight Mode Quintet - Vicente Espí Cuarteto. A més, el jazz valencià estarà present en tots els concerts als barris i pobles de València durant el mes d’agost.

També et pot interessar

stats