Arranca la "festa plena" de la Magdalena amb la primera mascletà

El plat fort del primer dia de festes és la Cavalcada del Pregó, que torna després de tres anys aquest dissabte a les 16:00 hores

Les reines de les festes de Castelló encenen la metxa de la mascletà / À Punt NTC

Les reines de les festes de Castelló, Selene Tarín i Alejandra Sáez, han donat el tret d'eixida als nou dies de festa de la Magdalena 2023, que han començat aquest dissabte al migdia amb la primera mascletà, a càrrec de Pirotècnia Pibierzo.

Així, les reines han encés amb molta il·lusió la metxa que ha donat lloc a l'espectacle de soroll i pólvora que s'ha viscut al carrer Maria Rosa Molas, on s'ha congregat tota la població castellonenca amb moltes ganes de tornar a gaudir de les seues festes fundacionals, que enguany compten amb 250 actes.

A migdia també s'ha viscut un dels actes més simbòlics: la imposició del mocador al gegant Tombatossals de l'avinguda del Lledó, i a continuació, l'homenatge al rei Jaume I en el seu monument. Abans també s'ha dut a terme l'esperat anunci de les festes i el llançament de carcasses commemoratives de la 77a edició de la nova etapa amb focs aeris.

Vista aèria de la imposició del mocador al gegant Tombatossals
Vista aèria de la imposició del mocador al gegant Tombatossals / Ajuntament de Castelló
Moment de l'homenatge al Rei Jaume I
Moment de l'homenatge al Rei Jaume I / Ajuntament de Castelló

Però sens dubte, l'acte gran del dia és la Cavalcada del Pregó, que després de tres anys tornà per fi sense restriccions per la covid i sense pluja, però sí amb calor, ja que s'espera que les temperatures arriben aquest dissabte als 25 graus. Ho farà a les 16:00 i el recorregut s'iniciarà al carrer de Sant Roc. A més, aquelles persones que no puguen veure-la en persona podran seguir-la a través d'À Punt, amb Belén García Cantavella, Enrique Tena i Oriana Brunori.

Més tard, a les 20:00 hores, es realitzarà el tradicional volteig de la campana Maria, que anuncia la vespra de la festa. Ja de nit, al voltant de les 22:00 i en finalitzar el Pregó, se celebra l'Enfarolà del campanar, acte en el qual s'instal·len elements pirotècnics en el Fadrí, principal símbol de la ciutat. Els focs s'encenen després d'un breu espectacle i finalitzen el protocol amb el descobriment, per part dels bombers, d'una gran bandera local amb el cartell anunciador de les festes. El colofó final d'un primer dia festiu carregat d'emocions.

També et pot interessar

stats