Arranca la 34 edició de la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida

Els espectacles recorreran 19 municipis de la comarca durant quatre dies.

Titella de l'espectacle 'Jon Braun' durant la primera jornada de la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida
Titella de l'espectacle 'Jon Braun' durant la primera jornada de la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida

La 34 edició de la Mostra Internacional de Titelles (MIT) de la Vall d’Albaida presenta enguany una programació amb espectacles de més de 15 companyies espanyoles i internacionals. Les agrupacions teatrals recorreran 19 municipis de la comarca fins al diumenge 11 de novembre.

Una activitat per a combatre l’addicció als mòbils

La directora de la MIT, Marisol Limiñana, ha comentat que una de les finalitats de la mostra és “deixar a banda les pantalles i el mòbils” per a aprendre a gaudir de l’art i del teatre. A més, ha destacat l’atractiu de l’espectacle de titelles davant un món on el consum ràpid de l’audiovisual no permet apreciar l’art. Limiñana pretén “que la gent valore que dedicar-se a la cultura és molt difícil”.

Els titelles també són un espectacle per a adults

“Sempre relacionem els titelles amb els xiquets, i no és així”, d’aquesta manera, Limiñana, ha assegurat que l’espectacle de titelles és una representació que pot arribar a públics de totes les edats i ha convidat als adults a explorar aquest món.

Un dels espectacles que ha esmentat la directora i que pot estar més orientat per a un públic adult és l’obra La Celestina, de la companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable, un espectacle que ha obtingut fa poc tres premis de les Arts Escèniques Valencianes.

La representació valenciana en la mostra

La professió valenciana hi estarà representada amb cinc propostes. Destaca El Ball de Sant Vito, que presenta l'espectacle La terra dels babaus, en què es ret homenatge a la tradició cultural més purament valenciana. Altres formacions emergents són Teatre a Mà i el Teatre Plegable de Castelló. La representació es completa amb el Circ de la Safor, de Potries.

En la programació d'enguany s’inclouen lectures contemporànies de contes clàssics, noves visions d'històries universals, poemes, dansa i diversos tallers. També hi ha una selecció del millor teatre de titelles que s'adreça als espectadors a partir de 4 i 5 anys.

També et pot interessar

stats