Arranca la 135a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València

El certamen es retransmetrà enguany en directe pel web d'aquesta trobada musical internacional

Un concert, en arxiu
Un concert, en arxiu / Eva Ripoll (Palau de la Música)

La 135a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València arrancarà aquest dimecres amb l'actuació de les societats musicals que competiran en la Secció Tercera d'aquesta prestigiosa trobada musical. L'Auditori del Palau de les Arts serà l'escenari que acollirà fins al 16 de juliol l'actuació de les bandes de música que concursaran de la Comunitat Valenciana, de la resta d'Espanya i internacionals —de Portugal i Colòmbia—, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Com a bandes convidades, hi ha set de la Comunitat Valenciana, entre les quals està l'Ensemble de Flautes de València, a més de la Banda Municipal de Música de Badajoz i, com a colofó actuarà la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Miquel Rodrigo Tamarit. El dia gran serà el diumenge 16 de juliol, quan concursaran, en la Secció d'Honor, la Unió Musical de Godelleta, la Unió Musical de Torrent, l'Associació Musicocultural La Lira de Pozuelo (Madrid) i la Societat Unió Musical d'Alberic.

El certamen comença aquest dimecres amb la Secció Tercera i la participació, a partir de les 17:00 hores, de les bandes següents (per orde d'actuació): la Banda Sinfónica Especial Escuela de Música de Bello (Colòmbia); Asociación Musical Lira Alcañizana (Aragó); Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, Societat Unió Musical de Polop de la Marina i Unió Musical d'Algímia.

Les obres obligades d'aquesta secció són Impulse engine, de Carolyn Bremer, i El ball de Luis Alonso, de Gerónimo Giménez, amb arranjaments de José Luis Represas, en commemoració del centenari de la mort del compositor. A més, hi participarà com a conjunt convidat en aquesta secció la Brass Band Esmar de València, dirigida per Luis Gimeno Pérez i amb la participació del trompeta Rubén Marqués.

El dijous 13, a les 17:00 hores, concursaran en la Secció Segona l'Associació Banda de Música de Manacor (Illes Balears), Centre Artístic Cultural Mare de Déu de la Pau d'Agost, Agrupació Musical d'Agullent i Sociedade Musical de Pevidém (Portugal).

Secció Primera

El dissabte 15, a les 17:00 hores, arriba el moment de la Secció Primera en la qual participaran la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, Associação Recreativa e Musical Amigos dona Branca (Portugal) i Societat Filharmònica Alteana.

El jurat del CIBM està format pel director titular de la Banda Sinfónica Municipal de Sevilla, Francisco Javier Gutiérrez Juan; la compositora i directora d'orquestra, Beatriz Arzamendi Ceciaga; el director d'orquestra de Veneçuela, Carlos Riazuelo; la catedràtica de Composició, Sara Ramos Contioso, i el director de banda i professor i coordinador del Pós-Graduação em Direção de Bandas e Ensembles de Sopros d'ESECS a l'Institut Politècnic de Leiria, Portugal, Alberto Roque.

Enguany, el certamen es retransmetrà en directe per mitjà de la pàgina web del Certamen Internacional de Bandes de Música, on també es pot consultar tota la informació de l'esdeveniment. Finalment, el divendres 14 de juliol, a les 20:00 hores, l'Associació Cultural Quart Jazz actuarà a la plaça de Vicente Gil Ros de Carpesa.

També et pot interessar

stats