Arden Producciones i Companyia Teatre Micalet, Avetid d'Or

Els Premis Avetid reconeixen el potencial dels nostres professionals de les arts escèniques.

VÍDEO | Arden Producciones i Companyia Teatre Micalet, Avetid d'Or

L'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià vol enfortir, amb el seu tradicional lliurament de premis anuals, la labor que professionals i entitats exerceixen a favor de les arts escèniques, destacant i reconeixent l'esforç d'aquells que treballen per a mantindre l'escena valenciana amb dignitat, amb il·lusió i, en definitiva, viva.

El Teatre Talia ha acollit una nit de trobada i diàleg dels professionals del sector de les arts escèniques: companyies, actors, directors, gestors... i nombrosos representants de les institucions públiques. Uns reconeixements que volen premiar labors com les que fan Teatro Sistémico, donant eines d'expressió i empoderament a adolescents amb el risc d'exclusió o a víctimes de violència de gènere, entre altres col·lectius desfavorits. Així com accions com la d'ALERTA ROJA, que ha donat visibilitat a la situació preocupant que viu el sector de l'Espectacle per a garantir la seua supervivència. També Avetid ha volgut reconéixer el treball d'entitats que, malgrat la situació actual i, especialment per això, han conservat i han reforçat el suport a la professió escènica mantenint les programacions, com la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló.

Els professionals de l'escena destacats enguany han sigut Juanjo Llorens, un dels dissenyadors d'il·luminació més reconeguts de les arts escèniques nacionals i internacionals, i José Vicente Peiró, per la promoció de l'escena valenciana en l'àmbit de la comunicació.

Així mateix Avetid ha premiat amb l'Avetid d'Or en els 25 anys la veterana trajectòria de les companyies Arden Producciones i Companyia Teatre Micalet.

Coincidint també amb aniversaris, l'associació ha volgut guardonar Russafa Escènica, que en 2020 ha fet 10 anys. Un festival que aposta pels artistes emergents, els formats innovadors i els nous llenguatges escènics.

Menció especial amb el Premi Estimat a Rafa Pla Albiach, que ens ha deixat aquest 2020. Un professional que va convertir el Gran Fele en una sòlida companyia de circ contemporani, mediterrani i vitalista.

Finalment l'Avetid d'Honor d'enguany ha sigut per a Rodolf Sirera, per la seua compromesa trajectòria professional, on és un dels referents en la renovació del teatre valencià contemporani i un dels autors més importants i influents del teatre en la nostra llengua.

L'acte, dirigit per Julio Martí Zahonero, l'ha presentat Alfred Picó.

També et pot interessar

stats