Aquests són els nominats als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2020

El lliurament dels guardons serà el 2 de novembre al Teatre Principal de Castelló de la Plana.

‘Âtman, el comiat’ està nominada en quatre categories, entre elles millor espectacle de dansa
‘Âtman, el comiat’ està nominada en quatre categories, entre elles millor espectacle de dansa / Mikel Ponce i Miguel Lorenzo

El pròxim 2 de novembre es lliuraran els Premis de les Arts Escèniques Valencianes al Teatre Principal de Castelló de la Plana. Uns guardons que tenen l’objectiu de reconéixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.

Els nominats en la categoria de millor espectacle de teatre són: Acampada, de la companyia Pont Flotant; L’electe, de L’Horta Teatre, i Ingovernables, d’A Tiro Hecho. Pel que fa a millor espectacle de dansa: Âtman, el comiat, d’Ananda Dansa i Palau de Les Arts; Cos a cos (E-111), de Fil d’Arena, i Vigor Mortis, d’OtraDanza.

Els nominats a millor espectacle per a xiquetes i xiquets: , de la Cia. Maduixa; Nautilus, 20.000 llegües de viatge submarí, de La Negra, i El misteriós cas de Houdini i l’habitació tancada, de Nacho Diago-Producciones en la Luna. Com a millor espectacle d’arts de carrer han sigut nominats: Social Animal, de Titoyaya Dansa; Maletes de terra, de Visitants, i Los Mañas, de Compañía Lucas Escobedo.

Els nominats a millor espectacle de circ són: La vaca que riu, de la Companyia Patrícia Pardo; El desig d’estar junts, de La Finestra Nou Circ, i Save the temazo.org, del Col·lectiu F.R.E.N.E.T.I.C.

Les nominades a millor actriu són: Rebeca Valls per Dinamarca; Cristina Fernández Pintado per What is Love? Baby don’t Hurt Me, i Laura Romero per Todo Verde. Els nominats a millor actor són: Josep Manel Casany per L’electe; Jordi Ballester per El mètode Grönholm, i Jorge Valle per Hamlet.

Asun Noales per Vigor Mortis; Paloma Calderón per Âtman, el comiat, i Irene Ballester per Cos a cos (E-111) han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són Maynor Chaves per Réquiem; Carlos Fernández per Vigor Mortis, i Carlos Peñalver per Quan els ocells prenen el vol.

Els nominats a millor artista de circ són Marisa Ibáñez per Sophie; Matías Marré per Save the Temazo, i Marilen Ribot per Save the Temazo.

A la millor direcció escènica han sigut nominats: Carles Alfaro per Dinamarca; Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons per Acampada, i Carles Sanjaime per L’electe. La nominació a millor direcció coreogràfica ha sigut per a: Rosángeles Valls per Âtman, el comiat; Yoshua Cienfuegos per Réquiem, i Gustavo Ramírez Sansano per Social Animal.

Les nominacions a millor text corresponen a: Rodolf Sirera i Josep Lluís Sirera per Dinamarca; Paco Zarzoso per La casa de les aranyes, i Marcos Luis Hernando per Delírium. Competeixen com a millor versió, traducció o adaptació: Jaume Policarpo per Hamlet; Víctor Sánchez Rodríguez per What is Love? Baby don’t Hurt Me, i Paula Llorens per Historia de una maestra.

Els nominats a la millor composició musical són: Joan Cerveró per Dinamarca; Voro García per Al·legories, i Pep Llopis per Âtman, el comiat. Pel que fa a la millor il·luminació són: Carles Alfaro per Dinamarca; Juanjo Llorens per Vigor Mortis, i Marc Gonzalo per Acampada.

Els nominats a millor escenografia són: Luis Crespo per Vigor Mortis; Anaïs Florín i David Vanderth per Ingovernables, i Joan Collado per Acampada. Finalment, aspiren a guanyar el premi a millor vestuari Pascual Peris per Dinamarca; Carmen Soriano i Yoshua Cienfuegos per Réquiem, i Teresa Juan per What is Love? Baby don’t Hurt Me.

També et pot interessar

stats