Aquests murals de Petrer per la igualtat, en perill

Malgrat l’oposició del veïnat poden desaparéixer, perquè el propietari del mur va donar permís perquè els pintaren i va prometre que els faria durar, però ara vol tornar a pintar-lo de gris

Aquests murals amb missatges d'igualtat desapareixeran malgrat l'oposició del veïnat / À Punt NTC

Aquests murals urbans de Petrer amb missatges d'igualtat perillen, malgrat l’oposició del veïnat a eliminar-los. 

Les obres d’art són l’herència d’ArtenBitrir, un festival d’art urbà icònic a Petrer i els seues dissenys acolorits mostren missatges d’igualtat i empoderament femení molt aplaudits pel veïnat.

Però en unes poques hores tornaran a ser grisos, perquè el propietari de l'edifici vol eliminar-los aprofitant les obres de rehabilitació de la façana, encara que s'havia compromés a conservar-los. De res han servit fins ara les protestes del veïnat i la seua reclamació que aquesta mostra d’art no siga efímera. 

El col·lectiu ArtenBitrir, organitzador del festival d’art urbà, assegura que fa quatre anys l'amo de l’edifici els va donar permís per a pintar el mur amb el compromís de fer-lo durar i assegurant-los que, si el pintaven de colors, els dissenys es podrien mantindre durant més temps. 

Ara es repensen buscar murs de propietat municipal per evitar que en la pròxima edició, prevista per a l’abril, les obres siguen peridores, explica el seu membre Quique Montoya a À Punt NTC.

També et pot interessar

stats