Aprendre a dibuixar còmics amb l’àvia

La Universitat d'Alacant organitza un taller de còmic i salut per a fomentar activitats intergeneracionals.

Àvies i nets comparteixen junts l’experiència de dibuixar un còmic
Àvies i nets comparteixen junts l’experiència de dibuixar un còmic

María Dolores Belmonte recorda que es gastava la meitat de la seua paga setmanal, 50 cèntims, en un còmic de Mortadelo i Filemón. La seua neta, Iris, no sap qui són eixos personatges. A ella, qui li agrada és Super Girl. Les dos assisteixen al taller de còmic i salut que ha organitzat l’Aula de Cultura de la Universitat d’Alacant. 

La filosofia d’aquest taller és fomentar les activitats intergeneracionals entre els avis (tot i que només hi han acudit àvies) i ensenyar hàbits saludables a través del còmic. A aquest taller, que consta de quatre sessions, s’han apuntat 8 àvies amb 10 nets i netes. Junts dibuixen les seues vinyetes amb continguts sobre la dieta mediterrània: “Això no ho havíem fet mai, però m’encanta”, diu Amparo Cunyat que compartix taula, dibuix i llapis de colors amb el seu net. “Normalment jo el duc a l’escola, però dibuixar junts, és la primera vegada que ho fem”, afegeix. El seu net dibuixa una història en què recomana al seu avi que no prenga coca-cola perquè li pot fer mal. 

La coordinadora del taller, Virginia Carrión, diu que, al principi, els feia vergonya dibuixar però que, a poc a poc, li han agafat el gust al taller i l’ambient és molt distés. Quan s’acabe l’última sessió, imprimiran les deu vinyetes que han fet els menuts i faran un còmic d’hàbits saludables que es repartirà a la Universitat i a l’Àrea de Pediatria de l’Hospital d’Alacant. 

La intenció és repetir aquesta experiència per a acostar la gent menuda a altres assumptes, com ara el feminisme o els refugiats a través del món del còmic. 

També et pot interessar

stats