Aprendre art barroc amb el còmic: el projecte de l'il·lustrador borrianenc Pedro Cifuentes

L'artista utilitza tota la potencialitat del còmic com a ferramenta creativa per a ensenyar història als seus lectors

L'il·lustrador borrianenc Pedro Cifuentes treballa en l'últim projecte / À Punt NTC

Contar la història de l'art en un còmic és el que fa l'il·lustrador borrianenc Pedro Cifuentes en l'últim projecte. Arte barroco és un divertit recorregut pels segles XVII i XVIII, amb el guiatge d'uns personatges que convertiran la història en una gran aventura.

Un equip d'À Punt Notícies ha visitat Cifuentes mentre treballa a sa casa, a Borriana, sobre el que serà la contraportada del seu últim projecte, amb els protagonistes de sempre: el professor, alter ego de l'autor, i els alumnes, que ens ajuden a conéixer artistes com Rubens, Velázquez, Ribera o el terrible Caravaggio. D'aquest últim assegura que "és un dels grans pintors i dels artistes més importants de la història, però també tenia una personalitat molt límit. Era un assassí i un busca-raons", ha relatat Cifuentes, amb la mateixa passió amb què fa els dibuixos.

Com en treballs anteriors, l'artista utilitza tota la potencialitat del còmic com a ferramenta creativa per a ensenyar història als seus lectors. "El còmic combina les dues coses: la part textual i la part visual", ha explicat. En total, 96 pàgines que sintetitzen la història de dos segles a través d'una trama en què no falta l'humor. Una faena en què Cifuentes ha treballat quasi dos anys i que estarà en les llibreries a la tardor.

També et pot interessar

stats