Antonio López: "M'obsessiona l'exactitud"

El Centre Cultural Bancaixa estrena una retrospectiva del reconegut pintor i escultor, la tercera que es fa a Espanya.

Extractes de l'entrevista que l'artista ha concedit als companys d'El Dia À Punt

El pintor i escultor Antonio López visita València, per a la presentació d'una retrospectiva de la seua obra al Centre Cultural Bancaixa. És la tercera en tota la trajectòria de l'artista després de les mostres al Museu Reina Sofia (1993) i el Thyssen (2011) de Madrid.

Treballador infatigable, però molt exigent, la seua producció és poc abundant i hi ha hagut poques oportunitats de veure-la públicament.

"Jo treballe ràpid. Pinte ràpid. No faig tampoc molts detalls, com altres. Però m'obsessiona l'exactitud" -ha explicat López als micròfons d'À Punt- "fins que no veig les coses amb la seua proporció, amb la relació que tenen entre si el més ajustada possible, vaig corregint i pintant un quadre sobre un altre". "Sóc minuciós però no faig minúcies", aclara l'artista.

López s'ha mostrat molt satisfet de la retrospectiva que viu com "una oportunitat de veure el meu treball". La seua obra que està majoritàriament en mans de col·leccionistes als qual assegura, no li agrada importunar. "No es pot abusar de la bona voluntat de les persones que t'han comprat el quadre, i damunt li’l demanes contínuament", ha dit.

La mostra és un recorregut complet per l'obra d'aquest artista que va optar pel realisme en contrast amb la majoria dels creadors de la seua generació: pintura, escultura i dibuixos, des dels anys 50 fins a l'actualitat. Un treball que li ha valgut, entre altres reconeixements, els de la Medalla d'Or de les Belles Arts (1983) i el Premi Príncep d'Astúries (1985).

La retrospectiva ofereix també l'ocasió de contemplar la producció de Maria Moreno, la parella de López. "Té una pintura el seu treball, una puresa, un vol espiritual que a mi em sembla molt estimulant i que escasseja. Això que diu ella és molt infreqüent", assegura de l'art de la seua dona.

L'exposició estarà oberta al públic fins al pròxim 24 de gener.

També et pot interessar

stats