Antonio Banderas, millor actor a Canes

L’actor malagueny ha rebut el reconeixement del jurat per la interpretació en ‘Dolor y gloria’, rodada en part a Paterna.

L’actor malagueny amb el guardó del Festival de Canes
L’actor malagueny amb el guardó del Festival de Canes / Efe

La 72a edició del festival de Canes ha premiat Antonio Banderas per la interpretació en Dolor y gloria, dirigida per Pedro Almodóvar i rodada en part a Paterna. 

L’actor malagueny va assenyalar en la presentació del llargmetratge a Canes que els mesos de rodatge han sigut els més feliços de la seua vida com a actor. En arreplegar el premi, Banderas ha dedicat el guardó al director Pedro Almodóvar: "El respecte, l'admire, el vull, és el meu mentor, m'ha donat tant en la vida que no tinc més remei que dedicar-li aquest premi", ha remarcat l’actor.

Almodóvar va ser un dels primers a donar-li una oportunitat, en Laberinto de pasiones (1982), a la qual seguiren Matador (1986), La ley del deseo (1982), Mujeres al borde de un ataque de nervios (1988) y ¡Átame! (1989).

Amb aquest reconeixement, es converteix en el sisé actor espanyol que guanya el Premi d'Interpretació de Canes. L'últim va ser Javier Bardem, el 2010, per Biutiful, d'Alejandro González Iñárritu, ex aequo amb l'italià Elio Germà per La nostra vita.

Bong Joon-ho, guanyador de la  Palma d’Or 

El sud-coreà Bong Joon-Ho, amb Parasite, ha sigut el guanyador de la Palma d'Or del Festival de Canes. El president del jurat, Alejandro González Iñárritu, ha assenyalat que el premi ha sigut per unanimitat. 

També et pot interessar

stats