Annette Messager exposa per primera volta a València

L'artista francesa és la primera dona que rep el premi Julio González en els 15 anys d'història del guardó.

Annette Messager revisa la instal·lació de l'obra
Annette Messager revisa la instal·lació de l'obra

L'artista francesa Annette Messager exposa per primera vegada a l'IVAM. Fins a València, ha viatjat amb el projecte “Pudique, publique” (“Púdic, públic”), una mostra antològica que repassa el últims 20 anys de la trajectòria artística de la creadora.

Sota la influència del surrealisme, l'art brut, la cultura popular i el món infantil, Messager hi fa una anàlisi incisiva de la societat en què vivim.

Defensora ferma dels drets de la dona i investigadora de la intimitat femenina, la creadora desplega un discurs en  favor de la llibertat sexual. Quant als materials, els seus es caracteritzen per la senzillesa i l'ús de components de poc valor.  Teles, fils, llanes, i fins i tot peluixos són alguns dels elements que empra, objectes quotidians als qual atorga vida pròpia i carrega d'intencionalitat creant assemblatges, instal·lacions o fotografies que animen a la participació activa i la interpretació de l'espectador.

Messager pertany a un corrent d’artistes que va assumir la necessitat de crear uns llenguatges diferents amb els quals identificar-se, al marge del patriarcat. Reivindica les maneres de fer artesanals, les manualitats, eixe territori històricament associat al món femení, per a donar-los la volta i desplaçar-los a un territori amb significat i eloqüència.

Annette Messager (Berck-sur-Mer, França, 1943) està considerada un referent del panorama artístic internacional. En els 15 anys d'història del premi, la creadora  francesa es converteix en la primera dona que rep el guardó Julio González, un autor que ella valora per "com usava el buit i l'espai, i per com els treballava i els assemblava".

També et pot interessar

stats