Ángela Lucas, una jove amb síndrome de Down que enguany és fallera major

Té 22 anys, és fallera de tota la vida i en les pròximes Falles representarà a la seua comissió com a fallera major.

VÍDEO | Ángela Lucas, una jove amb síndrome de Down que enguany és fallera major

Ángela Lucas ha vist el seu somni complit. Té 22 anys, és fallera de tota la vida i en les pròximes Falles de 2020 representarà a la seua comissió, Francisco Climent-Uruguai de València, com a fallera major.

Feia anys que somiava aquest moment, perquè sempre ha estat molt integrada en la festa de les Falles, però enguany, sense saber-ho ella, la família i la comissió acordaren fer-la feliç i nomenar-la màxima representant de la falla. És una decisió que afavoreix la inclusivitat en el món faller, perquè en poques ocasions joves amb síndrome de Down han sigut falleres majors de les seues comissions.

La família d'Ángela i en especial sa mare, M. Ángeles, l'acompanya en el dia a dia del seu regnat. La comissió, del barri de Jesús de València, també dona suport a la jove, que ha trencat barreres.

Mentrestant, Ángela espera amb candeletes l'arribada de la seua presentació, que tindrà lloc a final de gener, i serà on l'imposaran la banda que l'acredita com a fallera major. Fins que arribe eixe moment ja està participant, cada cap de setmana, a les presentacions de la resta de companyes del sector.

També et pot interessar

stats