'Mank' lidera les nominacions dels Oscars amb deu candidatures

Chadwick Boseman podria aconseguir l’Oscar pòstum al millor actor per La madre del blues.

Fragment de la pel·lícula de David Fincher 'Mank'
Fragment de la pel·lícula de David Fincher 'Mank'

La pel·lícula Mank, del cineasta David Fincher, lidera amb deu candidatures les nominacions dels Oscars, que ha anunciat aquest dilluns l'Acadèmia de Hollywood.

Darrere de la pel·lícula de Netflix apareixen mitja dotzena de films amb sis nominacions cadascuna: El pare, Judas y el mesías negro, Minari. Història de la meua família, Sound of Metal, El juicio de los 7 de Chicago i Nomadland, aquesta última considerada la gran favorita en aquesta temporada de premis a Hollywood.

L'Oscar a la millor pel·lícula es decidirà entre Nomadland, El juicio de los 7 de Chicago, El pare, Judas y el mesías negro, Mank, Minari. Història de la meua família, Una joven prometedora i Sound of Metal.

Chloé Zhao, la cineasta que ha dirigit Nomadland, es mesurarà a Thomas Vinterberg (Otra ronda), David Fincher (Mank), Lee Isaac Chung (Minari. Història de la meua família) i Emerald Fennell (Una joven prometedora) per l'estatueta a la millor direcció.

El premi a la millor actriu tindrà com a aspirants Frances McDormand (Nomadland), Carei Mulligan (Una joven prometedora), Viola Davis (La madre del blues), Andra Day (Los Estados Unidos contra Billie Holiday) i Vanessa Kirby (Fragmentos de una mujer).

D’altra banda, el recentment desaparegut Chadwick Boseman podria aconseguir un Oscar pòstum al millor actor per La madre del blues. També han sigut nominats en aquesta categoria Riz Ahmed (Sound of Metal), Anthony Hopkins (El pare), Gary Oldman (Mank) i Steven Yeun (Minari. Història de la meua família).

Els Oscars de la pandèmia s’han endarrerit dos mesos per a intentar evitar en part l'impacte del coronavirus i se celebraran el 25 d'abril, quan el 28 de febrer era la data original.

L'Acadèmia ha anunciat que la gala, el format de la qual encara és un misteri per les restriccions de la pandèmia, se celebrarà des del Dolby Theatre de Los Angeles (escenari habitual) i des d’Union Station, l'estació central de la ciutat californiana i una novetat en aquesta ocasió.

També et pot interessar

stats