Ana Merino guanya el Premi Nadal amb ‘El mapa de los afectos’

El Premi Josep Pla de prosa en llengua catalana ha sigut per a Laia Aguilar per la novel·la ‘Pluja d'estels’.

Ana Merino guanya el Premi Nadal amb ‘El mapa de los afectos’
Ana Merino guanya el Premi Nadal amb ‘El mapa de los afectos’

L'escriptora madrilenya Ana Merino ha guanyat la 76 edició del Premi Nadal amb la seua primera novel·la, El mapa de los afectos, que havia presentat sota el títol fictici de Campos de fuerza i oculta darrere del pseudònim de Susan Storm.

La novel·la té tants protagonistes com maneres de relacionar-se i de sentir afecte, entre elles l'amor, la pèrdua, la venjança, el desengany i la traïció. Comença amb la relació sentimental d'una mestra de preescolar que té dubtes sobre l'amor i treballa amb un xiquet de cinc anys que ha perdut la mare de manera sobtada.

Merino competia amb els altres quatre finalistes seleccionats entre les 351 obres presentades al guardó més antic de les lletres hispanes, procedents d'Espanya i de tot el món.

El jurat del Premi Nadal, dotat amb 18.000 euros i convocat per Ediciones Destino, estava format per Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales.

Laia Aguilar s'endú el Premi Josep Pla 

Poc abans del Nadal s'ha concedit el 52 Premi Josep Pla de prosa en llengua catalana, que ha sigut per a l'escriptora barcelonina Laia Aguilar per la seua novel·la Pluja d'estels.

Aguilar s'havia ocultat en la convocatòria del premi sota el pseudònim de Marina Creus i havia presentat la seua novel·la amb el títol fictici d'Uns dies amb els amics.

També et pot interessar

stats