Ana de Armas, nominada al Globus d'Or a millor actriu dramàtica per ‘Blonde’

Les plataformes d’HBO i Netflix han empatat a catorze nominacions en la 80a edició dels guardons 

Ana de Armas interpreta a Marilyn Monroe en 'Blonde'
Ana de Armas interpreta a Marilyn Monroe en 'Blonde' / Instagram: @ana_d_armas

L’actriu cubanoespanyola Ana de Armas és, gràcies a la seua interpretació com Marilyn Monroe en Blonde, una de les quatre nominades al premi a la millor actriu dramàtica en la 80a edició dels Globus d'Or. La cerimònia de lliurament dels guardons tindrà lloc el 10 de gener en el seu escenari habitual, l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles, i estarà conduïda pel còmic Jerrod Carmichael.

Armas, que ja va estar nominada al premi a millor actriu de comèdia o musical el 2020 pel seu paper en la primera entrega de Puñales por la espalda lluitarà per l'estatueta amb Cate Blanchett (Tár), Olivia Colman (El imperio de la luz), Viola Davis (La mujer rey) i Michelle Williams (Los Fabelman).

Les actrius Mayan Lopez i Selenis Leyva han sigut les encarregades d'anunciar els nominats dels guardons que anualment entrega l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA) i que en la seua nova edició tornaran a ser retransmesos en directe per l'NBC.

Netflix i HBO Max empaten amb catorze nominacions 

Les plataformes de streaming Netflix i HBO Max han empatat amb catorze nominacions en l'apartat televisiu. La cinquena temporada de The Crown (Netflix), l’exitosa minisèrie Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Netflix) i la segona temporada de The White Lotus (HBO) han acumulat quatre candidatures cadascuna, encara que la comèdia Abbott Elementary (ABC) ha sigut la producció més nominada amb cinc.

'The Banshees of Inisherin' lidera nominacions

En l’apartat de pel·lícules, The Banshees of Inisherin, del director angloirlandés Martin McDonagh, encapçala amb huit nominacions la 80a edició dels guardons. 

Al film protagonitzat per Colin Farrell li segueix Everything Everywhere All at Once de Dan Kwan i Daniel Scheinert amb sis nominacions, mentre que Babylon de Damien Chazelle i The Fabelman de Steven Spielberg continuen com a favorits en haver aconseguit un total de cinc candidatures.

Recuperar el prestigi d’uns guardons esguitats de corrupció i falta de diversitat

Els premis que busquen recuperar el prestigi perdut després de les polèmiques sobre pràctiques de corrupció i tràfic d'influències que han esguitat l'organització en els últims anys i que van fer que algunes de les grans estreles de Hollywood renegaren públicament dels guardons. L'associació va ser criticada per la seua falta de diversitat perquè no tenia cap membre negre dins dels seus cent associats, a més d'anteriors controvèrsies com els presumptes suborns a través de regals o viatges per a influir en els vots i altres tipus de comportaments poc ètics.

De fet, en aquesta edició els nominats han sigut votats pels 96 membres i, per primera vegada, també per 103 votants internacionals. Els nous votants, tal com assenyala l'organització en un comunicat, procedeixen d'organitzacions internacionals relacionades amb la indústria cinematogràfica, reconeguts festivals de cinema i professionals del periodisme representant a un total de 62 països. Combinat amb la filiació actual, el cos de votació total dels Globus d'Or es compon d'un 52% de dones, i hi ha diversitat ètnica.

També et pot interessar

stats