“Les amours”, la nova aposta expositiva del MuVIM

Consuegra Romero indaga en el concepte d’amor romàntic a partir del clàssic literari Els Liaisons dangerouses de Pierre Choderlos de Laclos

Moments de la presentació de l’exposició al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat
Moments de la presentació de l’exposició al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat / Foto: Diputació de València

L’artista Pilar Consuegra analitza la societat de la França del segle XVIII com una època d’amors dobles, confusos, revolucionaris i múltiples, fent una comparació amb el període actual en el qual a nivell global, s’ha anat imposant la màscara i la disfressa a través de les xarxes socials. El projecte gira entorn del concepte d’amor del clàssic literari Els Liaisons dangereuses (1782) de Pierre Choderlos de Laclos i la iconografia amorosa de les pintures rococó de Jean-Antoine Watteau, on es representen actituds d’una societat decadent i d’una gran diferència de classes, immersa en la sensualitat i en el que es mundà.

Tècnicament parlant, els dibuixos de Consuegra Romero són traços realitzats amb bolígraf (bic) i/o retolador sobre paper. Creacions en clau figurativa que furguen en la realitat i aqueixes maneres de relacionar-nos, no sols en qüestió afectiva, també en la forma en què tractem als migrants. Una reflexió sempre present en l’obra de la jove artista cordovesa, molt crítica amb els murs que construeixen les societats occidentals, i als quals dedica la instal·lació exterior del poal del MuVIM, a manera de núvol surant en forma d’“ales obertes” realitzada amb flors de pampa, al fil de les dues etapes històriques amb les quals juga el projecte, la França del segle XVIII, i l’època actual com ens recorda Vicente Chambó, comissari de la mostra.

Són ja tres les edicions exposades en el MuVIM d’aquest Premi Nacional de Dibuix organitzat per DKV assegurances i MAKMA, revista d’arts visuals i cultura contemporània, nascut el 2015 amb la finalitat d’impulsar el talent de creadors espanyols contemporanis que aconsegueix amb aquesta 5a edició.

També et pot interessar

stats