‘Amigo’, d'Óscar Martín, guanya la Tessel·la d'Or del Festival de Cinema d'Alacant

Aquest dissabte s'ha celebrat la gala de clausura del Festival de Cine d'Alacant, del qual À Punt Mèdia és mitjà oficial.

‘Amigo’, d'Óscar Martín, guanya la Tessel·la d'Or del Festival de Cinema d'Alacant
‘Amigo’, d'Óscar Martín, guanya la Tessel·la d'Or del Festival de Cinema d'Alacant

Aquest dissabte s'ha celebrat la gala de cloenda de la 17a edició del Festival de Cine d'Alacant, del qual À Punt Mèdia és mitjà oficial. L'acte l'han portat a terme a l'Aula de Cultura Fundació Mediterráneo, i l'han conduït Ana Poquet i Jose Ángel Ponsoda. Al llarg de la setmana més de 50 curtmetratges de 25 països i 6 llargmetratges de producció espanyola han competit pels premis a concurs.

Amigo, l'òpera prima d'Óscar Martín, ha sigut la guanyadora del festival, en rebre quatre dels set premis de la Secció Oficial, a més de guanyar la Tessel·la d'Or, premi dotat amb 3.000 euros. Aquest thriller psicològic conta la història de David, que acull a sa casa el seu millor amic, Javi, que ha patit un accident greu. Així mateix, la pel·lícula ha rebut la Tessel·la de Plata al millor director, Óscar Martín, la Tessel·la de Plata al millor actor, compartit entre els dos protagonistes, Javier Botet i David Pareja, i el Premi de la Crítica Sergio Balseyro.

Ferran Brooks ha quedat guardonat amb la Tessel·la de Plata al millor guió per Zero, dotat amb 1.000 euros. A més, el jurat oficial ha fet menció especial al guió d'Amor en polvo, pel·lícula que també ha rebut la Tessel·la de Plata a la millor actriu per a Lorena López.

En l'apartat dedicat als curtmetratges, el premi al millor curt nacional de ficció, de 1.000 euros i accés als Premis Goya, ha sigut per a Lo efímero, de Jorge Muriel Mencía. El premi al millor actor de curtmetratge li l'han concedit ex aequo a Miguel Ramiros i José Cameán per Lo efímero, i el de millor actriu, a Marta Belenguer per Casa. El de millor director ha sigut també un premi ex aequo per a Jorge Muriel Mencía per Lo efímero i Ingride Santos per Beef. Raquel Antón ha rebut el premi a millor guió per Spyglass.

D'altra banda, el millor curt del Mediterrani (dotat amb 1.000 euros) ha sigut W, de Stelios Koupetoris (Grècia); el millor curtmetratge de ficció internacional (amb 500 euros de premi), Lay Them Straight, de Robert DeLesquie (Canadà); el millor curt d'animació nacional (dotat també amb 500 euros) ha recaigut en Metamorphosis, de Carla Pereira i Juanfran Jacinto, i el millor curtmetratge internacional LGTBI és From Matti whith love, de Jarno Lindemark, que rep un premi de 500 euros. Així mateix, el premi del públic als curtmetratges d'Alacant Cinema ha sigut per a Despechado, de Carlos Mures.

Finalment, el festival ha reconegut la trajectòria dels actors Pedro Casablanc i Marta Etura, a més de Rodrigo Sorogoyen, director de la pel·lícula El reino, rodada a València.

També et pot interessar

stats