Amenábar rodarà la seua pròxima pel·lícula entre les províncies de València i Alacant

 Anna, Bocairent, Bunyol, Santa Pola i Pedreguer seran els escenaris destacats d'El Cautivo, que es filmarà entre abril i juny del 2024

El director de cinema, guionista i compositor Alejandro Amenábar
El director de cinema, guionista i compositor Alejandro Amenábar / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 d'octubre 2023 - 15:04 Actualitzat: 20 d'octubre 2023 - 18:39

El director de cine, guionista i compositor Alejandro Amenábar prepara una nova pel·lícula, El Cautivo, i ha decidit rodar-la als termes d'Anna (Canal de Navarrés), Bocairent (Vall d'Albaida), Bunyol (Foia de Bunyol), així com al Castell de Santa Bàrbera i la Ciutat de la Llum a Alacant, la fortalesa de Santa Pola (Baix Vinalopó) i Pedreguer (Marina Alta). En total, la pel·lícula tindrà nou setmanes de rodatge a la Comunitat Valenciana, sis a la província d'Alacant i la resta a la de València, segons fonts de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que han indicat que han reservat les sis setmanes a la Ciutat de la Llum, tant plató com oficines.

Des del departament han destacat que porten "mesos negociant esta producció", que es rodarà entre abril i juny del 2024, encara que la preproducció es va iniciar el mes de febrer passat, i han assenyalat que Amenábar es va reunir amb la consellera Nuria Montes fa dues setmanes a València.

El Cautivo conta la història de quan el dramaturg Miguel de Cervantes, que va ser capturat enfront de la costa de Catalunya per pirates barbarescos quan tenia 28 anys, va estar en captivitat cinc anys a Alger esperant ser rescatat, amb diversos intents de fugida.

La notícia l'ha avançada la Diputació de València. Després de mesos de gestions, Mod Produccions i el productor castellonenc Fernando Bovaira han concretat amb Film València (la comissió de la corporació provincial) els escenaris del llargmetratge. "Estem d'enhorabona. És un gran projecte que beneficiarà enormement la província de València en l'aspecte econòmic i promocional. Tot açò és gràcies a la tasca de projecció que Film València fa del nostre territori en col·laboració amb els ajuntaments", ha destacat el diputat de Turisme, Pedro Cuesta.

"Un rodatge d'aquest caire implica que es mobilitzen els recursos i els serveis locals dels municipis que l'acullen. És una via de promoció única, un reclam de primer orde que després es transformarà en un creixement exponencial de visitants que buscaran aquestes localitzacions. A més, promocionarà el territori en la indústria audiovisual per a futurs rodatges", ha explicat Cuesta. 

També et pot interessar

stats