Amazon compra l'estudi de la Metro-Goldwyn-Mayer per 8.450 milions de dòlars

És la segona adquisició més gran de la història del gegant del comerç electrònic

El catàleg de MGM abasta 17.000 sèries de televisió
El catàleg de MGM abasta 17.000 sèries de televisió / Shutterstock

El gegant del comerç electrònic Amazon ha anunciat la compra de l'estudi de cine Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) per 8.450 milions de dòlars, la segona major adquisició de la seua història, després de diversos dies d'especulació.

Les dues companyies han destacat que Amazon "ajudarà a preservar el llegat i el catàleg de pel·lícules" de l'estudi de Hollywood, que disposa d'un arxiu de continguts de 4.000 títols que es remunten als anys 20 del segle passat.

Les empreses han considerat que la trajectòria centenària de MGM "complementa el treball d’Amazon Studios, que s'ha centrat principalment a produir programes de televisió", i que amb aquest pas confirma les ambicions d'expandir-se en el sector de l'entreteniment.

L'operació coincideix amb altres moviments recents de concentració en aquest mercat, després d'anunciar-se la setmana passada la fusió de WarnerMedia i Discovery, que crearà un nou competidor per als líders de l'streaming.

El catàleg de MGM abasta cinema, incloent-hi la franquícia James Bond, i clàssics com Allò que el vent s'endugué, i també 17.000 sèries de televisió, amb èxits recents com The Handmaid's Tale, Fargo i Vikings, i en total ha guanyat 180 premis Oscar i 100 Emmy.

També et pot interessar