Alumnes de la ESO a Benicàssim aprenen valencià amb La Colla

El departament de Continguts d’À Punt Mèdia ofereix tallers en què expliquen com es fa l’animació i l’adaptació dels guions en televisió.
El departament de Continguts d’À Punt Mèdia ofereix tallers en què expliquen com es fa l’animació i l’adaptació dels guions en televisió.

Adaptar un clàssic com les rondalles d’Enric Valor a una sèrie d’animació que interesse els joves actuals és un procés ple d’entusiasme i de col·laboracions. Ho han comprovat els alumnes de l’IES Violant de Casalduch, de Benicàssim, que han escoltat com el director d’Art Daniel Cabrera ha animat els personatges. Daniel és cordovés i els explicava que per a ell ha sigut un descobriment també acostar-se al món que descriuen les rondalles d’Enric Valor. Juntament amb Daniel, la guionista Esperança Arjona, va desvelar el repte que suposa adaptar la riquesa literària i de vocabulari de l’escriptor al llenguatge audiovisual molt més directe.

Els professionals formen part d’un extens equip que ha produït la sèrie d’A Punt Mèdia Catacric catacrac, que actualitza les rondalles en què Enric Valor recopila tradicions orals del territori valencià.

Els alumnes de 1r i 2r de l’ESO assistiren en exclusiva a la projecció d’un capítol no estrenat de la sèrie. Este programa, i tota la graella dirigida al públic infantil i juvenil es pot trobar ja al canal de Youtube que La Colla acaba d’estrenar.

També et pot interessar

stats