Altea i Vilafranca, capitals culturals valencianes a partir del 25 d’abril

Aquest segell reconeix les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic.

Reunió de la la comissió avaluadora
Reunió de la la comissió avaluadora / GVA

La Generalitat ha designat Altea, a la Marina Baixa, i Vilafranca, als Ports, capitals culturals valencianes entre el 25 d’abril del 2019 i el 25 d’abril del 2020.

Per segon any consecutiu, s’han designat dos municipis amb aquesta distinció, un de més de 5.000 habitants i un de menys de 5.000.

El projecte d’Altea ha sigut seleccionat com a capital cultural valenciana del 2019-2020 per a un municipi de més de 5.000 habitants per una programació de qualitat molt completa, que inclou diferents vessants artístics i culturals com ara les arts plàstiques, música, espectacles i arts escèniques, lletres i patrimoni. 

D’altra banda, Vilafranca ha sigut reconeguda com a capital cultural valenciana 2019-2020 per a un municipi de menys de 5.000 habitants. El projecte d’aquesta població ha destacat per una oferta cultural que destaca per la gran participació del teixit associatiu del municipi i d’altres entitats col·laboradores. Així, gran part de la població participa en la confecció de les agendes actives trimestrals que contenen tota la programació sociocultural, esportiva, educativa i de formació. Aconsegueix així un plantejament cultural participatiu, interdisciplinari i intergeneracional.

Capital cultural valenciana

La capital cultural valenciana és un segell anual creat per la Conselleria de Cultura l’any 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració cultural. Reconeix les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic.

Amb aquest reconeixement, la Generalitat vol promoure una descentralització de l’oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l’accés universal a la cultura.

També et pot interessar

stats