Altea es prepara per a la nit del Castell de l'Olla

Amb 1.500 quilos de pólvora, aquest castell piromusical torna per primera vegada després de la pandèmia

Imatge d'arxiu de la 28 edició del Castell de l'Olla
Imatge d'arxiu de la 28a edició del Castell de l'Olla / Juanjo Alvarez / Europa Press

Altea ultima els preparatius per a una de les nits més màgiques i esperades de tot l’estiu: el Castell de l’Olla, un espectacle piromusical, és a dir, que combina focs d’artifici amb música, i que es llança des del mar, enfront de la badia. Enguany amb més ganes que mai, ja que la 34a edició de la nit del foc serà la primera des que va començar la pandèmia.

El president de la Confraria Castell de l’Olla, Jose Pérez Gorgoll 'Picarraco', ha agraït a patrocinadors públics i privats l'esforç per fer possible aquesta celebració després de dos anys d'espera. Així mateix, ha anunciat que la festa del foc començarà a les 00:00 hores i durarà 22 minuts i mig. En total, es llançaran 1.508 quilos de pólvora, en el que serà "el major castell de la Comunitat Valenciana".

La regidoria de Turisme espera rebre almenys 50.000 persones, una xifra que supera el doble dels habitants que normalment té aquesta localitat de la Marina Baixa (amb 22.657 veïns i veïnes, segons l'INE). Per aquest motiu, el consistori ha habilitat sis zones d'aparcament amb capacitat per a 385 vehicles.

Zones d'aparcament habilitades per a veure el Castell de l'Olla el dissabte 13 d'agost
Zones d'aparcament habilitades per a veure el Castell de l'Olla el dissabte 13 d'agost / Ajuntament d'Altea

A més, la companyia de ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha activat un dispositiu especial de TRAM en tots dos sentits de circulació, amb un horari ampliat que estarà operatiu fins ben entrada la matinada, per a facilitar l'accés a la immensa quantitat de gent que s'aproparà a la platja pel passeig del Cap Negret. Els visitants que viatgen amb destinació a Alacant o el Campello, podran fer cinc transbords especials a Benidorm a diferents hores.

"Per a garantir la seguretat de l'esdeveniment, fa més d'un mes que treballem sense parar" ha assegurat l'edil de Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz. Enguany s'ha desplegat un ampli operatiu logístic amb més de 200 efectius entre agents de la Policia Autonòmica, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local. A més, hi haurà un reforç de bombers i membres de Creu Roja.

El millor punt per a gaudir d'aquest castell és la platja de l'Olla, davant dels jardins de Villa Gadea. Ara bé, els més afortunats podran disfrutar-lo des de les seues embarcacions, a la mateixa badia. Així mateix, des dels miradors de la Serra de Bèrnia o del Mascarat també serà possible vore'l.

També et pot interessar

stats