Altea inicia l’última nit de les festes de Moros i Cristian amb l’Entrada mora

En la desfilada participaran nou filaes i vora quaranta bandes de música

Entrada mora de les festes de Moros i Cristians d'Altea 2023 / À Punt NTC

Altea (Marina Baixa) viu amb intensitat la setmana festera en què se celebren les Festes Majors en honor del santíssim Crist del Sagrari i les Festes Patronals de Moros i Cristians en honor a sant Blai.

Més de 1.800 festers i festeres, participen en les celebracions que aquest dilluns tenen com a plat fort l’Entrada mora, que obrirà la filà Sarraïns amb l’abanderada, i tancaran els Tuareg, que ostenten el regnat enguany. L’alferesia correspon a Berebers. En total, nou filaes i vora quaranta bandes de música recorreran aquesta nit l’avinguda Jaume I dos dies després que els seus homòlegs cristians, que feren una desfilada oberta per l’abanderada dels Templaris i tancada per la filà Corsaris, a qui ha correspost el regnat enguany. L’alferesia cristiana ha sigut per a Cebers. Unes desfilades a les quals assisteixen bona part de municipi i també unes quantes desenes de turistes que observen encisats aquest espectacle de carrer. 

Alteans i alteanes es preparen per a l’última nit de festa que, ben segur, s’allargarà fins a la matinada. Els actes oficials acaben aquest dimarts amb la missa de difunts del migdia i la tornada de les banderes de totes les filades a la seu de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, on reposaran fins a l’any vinent. Com sempre, la cloenda de la setmana gran del municipi estarà marcada per la interpretació de l’Himne fester, el pas doble Ida y vuelta. Després, a les 19:00 hores, qui encara tinga forces podrà gaudir del musical El libro de la selva, per a tots els públics i d’entrada gratuïta a l’aparcament Basseta-Centre. 

I per a qui s’haja quedat amb ganes de més festa, el divendres 29 de setembre tindrà lloc el festival Fesporrat, organitzat per l’Ajuntament del municipi, amb les actuacions de Colomet, Cactus i La Fúmiga

També et pot interessar

stats